El Casal de la Mina es consolida com un equipament referent

La instal·lació té més de 2.500 socis, la majoria dels barris propers

L’Associació de Gent Gran del Casal de la Mina i l’equipament municipal s’han convertit en un referent per a la gent gran del municipi. Així es desprèn de la memòria d’activitats del 2012, en què es destaca l’elevada participació als tallers ofertats per l’entitat amb el suport de l’Ajuntament. Durant l’any passat, 440 persones van assistir a alguns dels tallers i cursos, sent els relacionats amb activitat física i el ball els més sol·licitats. Així, propostes com la gimnàstica, el tai-txí i les sevillanes són el que han aconseguit més èxit. També han gaudit una gran acollida els tallers de riure, fer comèdia i relaxació, a càrrec la Diputació de Barcelona.

Les festes han tingut una gran importància en la vida de la Mina, amb prop de 1.200 assistents a diferents celebracions com el Carnaval, Sant Jordi, la festa anual de l’equipament, la castanyada i el Nadal. Els socis també han participat activament a les activitats per prevenir el càncer, el Dia Internacional de la Gent Gran i la Festa de la Gent Gran, amb l’assistència de gairebé 700 persones.

El Casal té 2.515 socis, la majoria dels quals viu als barris més propers com Can Sant Joan, la Ribera i Montcada. “Estem molt satisfets dels resultats; hi ha activitats, com la informàtica i les sevillanes, que funcionen de meravella”, ha explicat el president de l’associació, José M. Rubio, qui, per contra, demana que s’intensifiqui el servei de neteja a l’equipament.

El 96% dels usuaris es mostra satisfet amb el funcionament de l’equipament, segons un estudi realitzat per la Diputació de Barcelona i l’Institut Pi Sunyer en el qual han participat al voltant de 150 persones. Les enquestes es van fer principalment entre els alumnes dels cursos i tallers durant novembre i desembre del 2012. Altres aspectes positius que també es destaquen a l’informe són l’elevat índex de fidelització dels usuaris amb l’equipament, la gran participació a les activitats organitzades a l’entitat i la implicació dels socis en l’organització d’iniciatives, destacant la seva dedicació voluntària i altruista.

L’estudi assenyala alguns fets a millorar com a ara la potenciació d’activitats que fomentin les relacions intergeneracionals. En l’estudi també es proposa que s’intenti ampliar l’oferta per diversificar el perfil de persones grans que assisteixen a les seves activitats i que s’aprofiti el fet que molts usuaris fan exercici físic moderat per introduir hàbits saludables i per estimular projectes amb altres segments de la població del municipi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari