El CEM proposa que La Salle i el Sagrat Cor deixin de ser zona única

L’organisme, que es va reunir ahir la tarda, també planteja que s’apliqui la zona única a secundària

El Consell Escolar Municipal va debatre ahir la tarda la proposta de modificació de les àrees de proximitat dels centres educatius de Montcada, que s’aprovarà definitivament a la sessió del Consell del setembre. A secundària es proposa zona única, és a dir, que tots els joves del municipi tinguin els mateixos punts per accedir als quatre centres que hi ha Montcada. A primària, els canvis afecten bàsicament als centres concertats. La proposta del Consell Escolar és que les escoles La Salle i Sagrat Cor deixin de ser de zona única i passin a ser de referència per alguns barris.
Per entrar a La Salle, segons la proposta del Consell, tindrien preferència Mas Rampinyo, Mas Duran, Montcada Nova, Pla d’en Coll, Terra Nostra i Font Pudenta. Els infants que tindrien més punts per entrar al Sagrat Cor serien els del centre, la Ribera i Can Sant Joan. El projecte de modificació diu que al barri de Can Cuiàs hi ha tres opcions a estudiar per establir-hi la preferència, que són la creació d’una escola nova, arribar a acords amb centres de Barcelona o que tinguin preferència a un centre de Montcada, en principi, el Mitja Costa. La regidora d’Educació, la socialista Ana Rivas, ha indicat que el professorat de l’escola de Terra Nostra s’estima més que els infants de Can Cuiàs es distribueixin per diversos centres. La creació de la zona única a secundària té per objectiu afavorir tots els barris de Montcada, igualar l’àrea de proximitat de l’escola concertada i la pública i equilibrar la procedència dels alumnes en centres ubicats en zones desfavorides. Com a punts febles, aquest canvi pot provocar més desplaçaments forçosos en cas dels centres amb més demanda que oferta i pot produir-se una fugida d’alumnat en alguns barris.
El Consell Escolar Municipal també va aprovar ahir les dades de preinscripció i va donar compte de l’estat del Pla Educatiu i d’Entorn i del Projecte Educatiu i de Ciutat, el PEC.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari