El Centre de Dia atén 16 usuaris amb diferents graus de dependència

El servei el gestiona l’empresa Accent Social i es troba a la primera planta del Casal Cívic

Fa dos anys, Encarnación Travé va començar a manifestar símptomes de demència. L’anciana viu a Mas Rampinyo amb el seu fill, Miquel Linares, que va iniciar aleshores els tràmits per optar a una plaça pública al Centre de Dia de Montcada i Reixac –ubicat a la primera planta del Casal Cívic del parc Salvador Allende.

“A casa, es passava les hores davant la tele i, cada vegada, anava perdent més facultats”, recorda Linares, qui destaca que l’estat general de la seva mare ha millorat des que acudeix al servei. “Estic content perquè veig que aquí està ben atesa i molt distreta”, afegeix el fill d’Encarnación.

M. Milagros Novo, de 82 anys, també hi va cada dia. Li encanta cosir, llegir i fer manualitats i participa en tot allò que li proposen. “No falto mai, a no ser que algun dia em posi malalta”, explica aquesta usuària, que destaca la bona relació amb l’equip i la resta d’usuaris.

María Milagros Novo, de 82 anys, fent manualitats amb una de les tècniques del servei. Foto: Mario Manzano

L’objectiu és que els usuaris tinguin una atenció sanitària i alhora participin en activitats d’estimulació cognitiva

Lluïsa Domingo, directora del Centre de Dia de Montcada i Reixac


Equip de professionals

El servei, que gestiona l’empresa Accent Social, atén 16 usuaris, la majoria dones, amb diferents graus de dependència. A més de l’equip gericultor, el centre disposa de diferents perfils professionals com un fisioterapeuta, un psicòleg, un educador social i un terapeuta ocupacional. “L’objectiu és que els usuaris tinguin una atenció sanitària i alhora participin en activitats d’estimulació cognitiva”, explica la directora, Lluïsa Domingo, qui també valora la socialització. “Cal tenir en compte que algunes persones viuen soles i en aquest espai troben un marc de relació personal”, afegeix Domingo.


Acudir a un centre de dia també permet una millor gestió del temps dels familiars que s’encarreguen de la seva atenció que, d’aquesta manera, poden descansar unes hores. Per optar a una plaça, cal adreçar-se al departament de Serveis Socials i aportar la documentació que acrediti el grau de dependència de la persona gran.

Deixa un comentari