El centre de recollida d’animals de Terrassa, compartit per Montcada, està saturat

Els responsables de l’espai fan una crida per promoure les adopcions

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha suspès momentàniament el servei de recollida de gossos abandonats, ja que el Centre de recollida d’animals de Terrassa està saturat i no admet més cans. Per aquest motiu, només es recolliran del carrer els gossos perillosos o que presentin símptomes de malaltia. Quan encara no ha començat l’estiu, una època en què s’incrementen força els abandonaments, prop de 150 animals esperen ser adoptats per nous propietaris que estiguin disposats a fer-se’n càrrec.

La saturació del centre d’acollida està relacionada amb l’entrada en vigor el passat 1 de gener de la nova llei de protecció que impedeix el sacrifici d’animals excepte per motius humanitaris i sanitaris i sempre sota supervisió veterinària. Si bé la norma va ser aprovada al 2003, a data d’avui els ajuntaments no disposen de prou recursos per fer front a la situació. A més, ara s’acosta un període especialment conflictiu, ja que amb l’estiu augmenten substancialment els abandonaments de gossos i gats. L’alcalde de Montcada i Reixac, el socialista César Arrizabalaga, ha demanat per escrit una entrevista amb els responsables de la direcció general de medi natural per exposar-los les dificultats que té el municipi per fer-se responsable dels animals abandonats. De moment, però, la petició no ha obtingut resposta.

Quan un animal és trobat al carrer les autoritats poden localitzar el seu propietari a través del xip d’identificació. En cas que no el porti és molt dificultós retornar l’animal a casa, en cas de pèrdua, o bé actuar contra el propietari per haver-lo abandonat, tal com preveu la Llei.

A Montcada i Reixac el centre d’acollida de referència és el de Terrassa, un espai que sufraguen conjuntament la Diputació de Barcelona i els municipis de Terrassa, Matadepera, Vacarisses, Polinyà, Rubí, Barberà, Rellinars i Montcada i Reixac. Cada mes el Consistori aporta per al manteniment del servei al voltant de 4.000 euros, un cost al qual s’ha d’afegir el del servei de recollida d’animals abandonats al carrer. Malgrat els recursos que destinen els ajuntaments, actualment gairebé el 90% dels centres d’acollida de Catalunya estan saturats i no poden admetre més animals, per això l’Ajuntament de Montcada només recollirà animals abandonats que siguin potencialment perillosos o bé que estiguin malalts.

Davant d’aquesta cojuntura es volen potenciar les adopcions dels gossos i els gats que hi ha en el centre d’acollida de Terrassa. Les persones interessades es poden posar en contacte mitjançant la pàgina web de la Diputació de Barcelona o bé trucant l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Els animals que es donen en adopció estan desparasitats, vacunats, esterilitzats i porten xip d’identificació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari