El cicle es reprèn al gener amb un cinefòrum sobre el documental ‘El racisme mata’

L’activitat, a càrrec de SOS Racisme, es farà el dia 21, a l’Auditori Municipal (18h)

El documental aborda la problemàtica dels Centres d'Internaments de persones estrangeres
xarxanet

El cicle sobre Drets Humans, Migració i Refugi, organitzat pel departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament, es reprèn aquest mes de gener amb un cinefòrum sobre el documental ‘El racisme mata. Les múltiples cares del racisme institucional’, de SOS Racisme. L’activitat es durà a terme el 21 de gener, a l’Auditori Municipal (18h). L’objectiu és reflexionar sobre els diferents espais i manifestacions del racisme a la societat i el paper de les lleis, les polítiques i els mitjans de comunicació en la discriminació racista.

En el marc d’aquest cicle, també hi ha prevista l’exposició ‘Defensores del cos-territori’, que es podrà visitar del 26 de gener al 26 de febrer, al Kursaal. La mostra és un recull d’imatges realitzades per la fotògrafa Ester Pérez i produïda per l’Associació SUDS. El seu objectiu és visibilitzar la lluita de les dones indígines contra l’explotació dels recursos naturals del seu territori per part d’empreses transnacionals, entenent la reivindicació des d’una visió més àmplia que inclou les diferents violències contra les dones.

Solidaritat

El Teatre Municipal acollirà el 29 de gener (20h) l’espectacle Invisibles, una proposta que narra l’experiència vital de les persones migrants a través d’un repertori musical, amb una forta influència de la música africana, que es complementa amb projeccions fotogràfies i testimonis reals. La recaptació es lliurarà de manera íntegra a l’entitat Montcada Solidària. El cicle clourà el 20 de febrer amb el concert solidari a càrrec del grup Gòspel Gràcia, que es va haver d’ajornar el passat mes de novembre per les mesures anticovid. En aquest cas, els diners recollits es destinaran a l'Associació Catalana d'Ajut amb el poble sahrauí (ACAPS). Les entrades per a les dues propostes solidàries es poden comprar al preu de 10 euros al web teatremontcada.cat o bé de manera presencial a l’Auditori Municipal.

Deixa un comentari