El col·lectiu reclama que es reconeguin els drets dels immigrants amb discapacitat

Les fundacions Adimir i ESMEN protagonitzen l’acte commemoratiu, celebrat a la plaça de l’Església

Dues butaques per conversar posen en comú la realitat de persones amb capacitats diferents
Mario Azañedo
D'esquerra a dreta, Carolina Ibáñez (Adimir), Ignacio de Gispert (ESMEN), Laura Campos i Mar Sempere, amb la intèrpret en llengua de signes de Binomils

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la plaça de l’Església va ser l’escenari el passat 3 de desembre d’un acte commemoratiu promogut per l'Ajuntament i les fundacions Adimir i ESMEN. La presidenta d'Adimir, Carolina Ibáñez, va llegir un manifest que demana més recursos econòmics per donar suport a les persones amb discapacitat i a les seves famílies i que els drets socials d’aquest col·lectiu estiguin més clars a la Constitució. El text també denuncia la situació de les persones migrades a Catalunya en situació irregular que, en el cas de patir alguna discapacitat, no tenen el dret a rebre ajuts socials ja que, al no disposar de NIE o DNI, no obtenen el reconeixement a la seva condició per part de la Generalitat. En aquest sentit, el manifest demana que es reconegui la situació de discapacitat d’aquestes persones migrades, especialment els menors d’edat, i que es legisli de manera favorable per al seu reconeixement.

L’acte va incloure una performance del col·lectiu d’artistes uTopia Barcelona, promoguda per la Fundació ESMEN, que va consistir en la instal·lació de dues butaques a la plaça de l’Església per estimular la lliure conversa entre vianants i persones amb discapacitat i posar de relleu que els gustos, desitjos i vivències d'aquest col·lectiu no són gaire diferents dels de la resta de persones. L’alcaldessa, Laura Campos, i la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere, presents a l'acte, van participar en aquesta original iniciativa i van elogiar la tasca de visibilització i inclusió que fan entitats com Adimir i ESMEN. 

Deixa un comentari