El Consell d’Adolescents busca joves per formar part de l’òrgan de participació

L’ens local va visitar dissabte passat el Consell de Mollerussa per conèixer bones pràctiques

El Consell d'Adolescents va participar 27 d'abril a una trobada a Mollerussa
MP

El Consell d’Adolescents ha començat un procés per activar i redefinir l’òrgan de participació, que es va posar en marxa abans de la pandèmia. En un inici, es va constituir amb l’alumnat de primer i segon d’ESO dels instituts del municipi, triats pels seus companys de classe. Enguany, però, l’ens ha modificat el mecanisme per formar part del Consell, obrint la participació a qualsevol jove de Montcada, d’entre 12 i 17 anys. L’objectiu de la iniciativa és generar un espai de formació en els valors i responsabilitats dels afers col·lectius, a més d’aprofundir en el coneixement del municipi i promoure el diàleg del jovent.

Aquest curs, el Consell està format per una trentena de consellers i conselleres que treballen en l’objectiu d’establir les noves bases de funcionament de l’òrgan de participació. Entre les activitats previstes, hi ha la visita a d’altres Consells d’arreu de Catalunya per conèixer la seva realitat i bones pràctiques. El passat dissabte, els joves montcadencs van participar a una trobada amb el Consell de Mollerussa. L’experiència va ser molt enriquidora.

El Consell és un espai on pots donar la teva opinió sense ser jutjat i fer bones amistats i una eina per millorar la ciutat

Paula López

“És un bon exemple que ens ajudarà a organitzar-nos”, assegura Paula López, representant del Consell de Joves al municipi. Per a Paula, aquest òrgan representa “un espai on pots donar la teva opinió sense ser jutjat i fer bones amistats“. També anima el jovent a sumar-se a la iniciativa “perquè també és una eina per defensar els nostres drets i millorar la ciutat amb les nostres propostes”. El jovent que vulgui participar en el Consell d’Adolescents poden contactar a través del telefon 617 453 883 (Monyka).

Deixa un comentari