El Consell d’Infants estrenarà a la Festa Major una campanya per prevenir el consum de tabac

L’ens instal·larà una paradeta informativa aquest dissabte a la tarda a la Fira d’Atraccions de la Festa Major

Aquest és el kit que repartirà el Consell d'Infants en la seva campanya contra el tabaquisme
Premsa Ajuntament

El Consell d’Infants de Montcada i Reixac, òrgan de participació ciutadana que té la finalitat que els infants puguin ser consultats en relació amb els afers de la ciutat, impulsa, amb la col·laboració del PASSA (Punt d’Assessorament en Salut) i del Pla ApropAMB de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), una campanya per prevenir el consum de tabac.

Amb aquesta triple preocupació, el Consell d’Infants instal·larà el 3 de juny, a partir de les 17h, una paradeta informativa a la Fira d’Atraccions, que estarà ubicada al Pla d’en Coll durant la Festa Major de Montcada i Reixac. Durant aquesta acció, els infants explicaran els efectes nocius del tabac en la salut de les persones que fumen i dels que estan al voltant, així com en el medi ambient i en la via pública, generant residus que són molt difícils d’eliminar. En aquesta campanya també es fa una especial incidència en les addiccions i les malalties pulmonars que provoquen els vàpers, que incorporen dissenys atractius per a la població més jove, oferint la falsa sensació que són inofensius per a la salut.

El repte de la guardiola

El Consell d’Infants també oferirà l’opció de participar en ‘el repte de la guardiola’. A totes les persones que assumeixin el compromís d’intentar deixar de fumar, se’ls hi farà una enquesta i se’ls convidarà a deixar les seves dades per fer un seguiment de la seva evolució. A canvi, rebran com a obsequi una guardiola amb forma de porquet -acompanyada de pintura i un pinzell per poder decorar-la- perquè puguin ficar tots els diners que no gastaran en tabac i se’ls animarà a portar-la en un futur al Consell d’Infants per trencar-la i comptar tot el que hagin estalviat. Durant l’acció que es farà el 3 de juny, també es regalarà a les persones fumadores una funda perquè puguin recollir els residus generats pel consum de tabac.

Per obtenir més informació sobre el procés per deixar de fumar es pot contactar amb el PASSA de Montcada i Reixac al correu electrònic [email protected] i a l’Instagram @passa.passa. El Consell d’Infants, que pretén continuar amb aquesta campanya per prevenir el consum de tabac durant el curs vinent, també anima la població a explicar la seva experiència personal amb el tabac deixant un comentari al seu bloc: consellinfantsmontcad.wordpress.com.

El Dia Mundial sense Tabac, que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va instaurar l’any 1987, se celebra el 31 de maig.

Deixa un comentari