El Consell Escolar aprova una proposta de modificació de les àrees de proximitat dels centres de primària

La iniciativa pretén garantir que cada alumne tingui punts per optar a una escola pública i una concertada

L’Ajuntament presentarà davant del Departament d’Educació de la Generalitat una proposta de modificació de les àrees de proximitat dels centres d’infantil i primària que compta amb el suport del Consell Escolar Municipal. La proposta passa per dividir el nucli urbà en tres zones d’influència garantint que cada alumne té punts per optar, com a mínim, a una escola pública i a una concertada. Pel que fa als instituts, el Consistori aposta per mantenir les actuals àrees de proximitat als centres públics mentre que La Salle, com a centre concertat, serà considerat com a zona única i el barri de Can Cuiàs tindrà adscrita l’escola Ciutat Meridiana per als alumnes d’ESO. La proposta de modificació de les àrees d’influència als centres educatius del municipi es va aprovar ahir en la primera sessió del nou curs del Consell Escolar Municipal. La regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC), va valorar el consens amb què es va donar llum verda al document, tot i fer constar que La Salle va sol·licitar mantenir-se com a zona única.

Si bé en el cas de les escoles de primària hi ha hagut un posicionament comú entre els centres i l’Ajuntament, en el cas dels instituts no ha estat el mateix. Avui els directors dels tres IES públics tenen previst reunir-se per presentar una proposta diferent a la que Educació defensa, que és la de mantenir les actuals àrees d’influència dels centres públics i La Salle com a zona única, mentre que el Ciutat Meridiana continuarà sent l’institut de referència per als alumnes de Can Cuiàs. La proposta dels IES passa, però, per modificar l’actual zona d’influència de l’IES la Ribera per pal·liar la baixa matriculació. Rivas ha avançat que l’Ajuntament no acceptarà aquesta proposta, ja que pot anar en detriment del centre i de l’IES La Ferreria.

La modificació de les àrees d’influència de les escoles i els instituts és un requeriment que fa per Llei la Generalitat de Catalunya. Cada municipi ha de presentar la seva proposta que haurà de ser ratificada pel Departament d’Educació. La proposta de l’Ajuntament de Montcada i Reixac compta amb el suport del Consell Escolar Municipal, encara que la decisió final la prendrà el govern autonòmic. Durant la reunió del Consell, feta ahir al Centre Cívic La Ribera, també es va donar llum verda al pla de treball previst per als propers mesos i a l’inici del procés de modificació del reglament que regula l’organisme.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari