El Consell Escolar Municipal fa un balanç positiu del curs, tot i la pandèmia

La regidora d’Educació, Jessica Segovia, destaca la resiliència de la comunitat educativa davant les adversitats de la Covid-19

El Consell Escolar Municipal va fer aquest dimecres l'última sessió del curs, en format virtual
Sílvia Alquézar

El Consell Escolar Municipal, reunit aquest dimecres de manera virtual en la darrera sessió del curs, ha fet un balanç positiu de l’any lectiu, tot i la pandèmia. La regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP), ha destacat la capacitat d’adaptació de la comunitat educativa davant les adversitats derivades de la Covid-19: Hem superat amb nota aquest curs, gràcies sobretot a l’esforç i la implicació dels professionals i les famílies”.

La crisi sanitària ha obligat a introduir molts canvis aquest curs a causa de les restriccions anti-covid, com la creació dels grups bombolles, les entrades i sortides en horaris diferents per evitar aglomeracions, la pèrdua d’espais als centres educatius per donar cabuda al desdoblament de grups per baixar les ràtios, l’ús obligatori de la mascareta, la distància de seguretat i la semipresencialitat dels estudis postobligatoris, entre d’altres moltes mesures implementades enguany. “No tot el que hem viscut durant la pandèmia ha estat negatiu. Aquest curs ha millorat la qualitat educativa perquè el nombre d’alumnes per aula és inferior i s’ha pogut atendre millor la diversitat, ha destacat l’edil, qui creu que les ràtios baixes s'haurien de mantenir de cara al nou curs. La seva petició, però, no es complirà ja que els centres educatius del municipi han confirmat que perdran la majoria dels recursos extres que han rebut enguany de la Generalitat per fer front a les necessitats generades per la crisi del coronavirus. Sobre aquest tema, la inspectora del Departament d’Educació a Montcada, Roser Canals, va comentar que els reforços en nombres absoluts es mantenen, però s’han revisat els criteris d’assignació a cada escola.

Millores als centres educatius

L’Ajuntament i la Generalitat aprofitaran el període estival per realitzar diverses intervencions de millora als instituts i escoles del municipi. La regidora va confirmar l’arribada d’una subvenció de 50.000 euros de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que es destinarà a la creació d’espais d’ombra a les zones de pati de les escoles públiques. Mirarem quines són les necessitats de cada centre”, va manifestar l’edil, qui va avançar que aquest estiu es farà l’actuació a l’escola El Turó i que, a la resta de centres, serà a partir del mes de setembre. D’altra banda, el consistori també té previst pintar l’escola Reixac i reformar els lavabos de les plantes baixes de les escoles públiques que no es van poder fer l’any passat.

Per la seva banda, el Departament d’Educació executarà la tercera fase d’ampliació de l’IE El Viver, l’adequació de l’IE Mas Rampinyo per acollir dos nous grups d’ESO i finalitzarà els treballs del nou edifici de l’INS La Ferreria. A l’INS Montserrat Miró es faran diverses intervencions com l’adequació d’un pati a la part de darrera que permetrà redistribuir millor l’alumnat a l’hora de l’esbarjo, la construcció d’un envà mòbil entre dues aules per poder disposar d’un espai més ampli que faci la funció d’una sala d’actes i la instal·lació de plaques solars.

Campanya de preinscripció

Durant la reunió del CEM es va fer balanç de la campanya de preinscripció per al curs 2021-2022. En el cas de P3, pràcticament totes les famílies han entrat en la primera opció escollida perquè ha baixat la natalitat. D’altra banda, a 4t de Primària resta pendent la confirmació per part dels Serveis Territorials del Vallès Occidental de l’obertura d’un nou grup fruit del desdoblament del que ja existeix a l’escola Font Freda, que permetria acollir la matrícula viva durant el curs.

Pel que fa a 1r d’ESO, l’INS La Ferreria perdrà un grup “perquè, segons la previsió del cens a la seva àrea d’influència, no era necessari mantenir els tres actuals”, va argumentar Segovia, qui va defensar la necessitat de mantenir les tres classes a l’INS La Ribera “perquè hi ha més població en aquest sector”. La inspectora va confirmar que un total de 18 alumnes que començaran la secundària el curs vinent han estat assignats d’ofici a la Ribera, on encara queden 5 vacants. Són poques places per a la gran quantitat de matrícula viva que tenim cada any”, ha destacat Segovia, qui ha afegit que el compromís és distribuir el nou alumnat entre els centres que no siguin de màxima complexitat per reduir la segregació escolar.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari