El Consell Territorial del Centre serà el primer òrgan de participacó veïnal

L’Ajuntament ha aprovat el projecte de creació dels Consells Territorials de Participació Ciutadana i el procés per constituir concretament el del centre de Montcada. La constitució d’aquests òrgans està inclosa al nou Reglament de Participació Ciutadana del Consistori, amb l’objectiu d’incorporar la participació de veïns que comparteixen un mateix territori en la presa de decisions […]

L’Ajuntament ha aprovat el projecte de creació dels Consells Territorials de Participació Ciutadana i el procés per constituir concretament el del centre de Montcada. La constitució d’aquests òrgans està inclosa al nou Reglament de Participació Ciutadana del Consistori, amb l’objectiu d’incorporar la participació de veïns que comparteixen un mateix territori en la presa de decisions que afectin la zona i incentivar els espais de diàleg. Segons el Reglament, els consells territorials tindran una triple representació, política, d’entitats i de persones a títol individual, amb un total de setze membres i presidit per l’alcalde o un regidor en qui delegui.

El primer Consell Territorial que es constituirà inclourà la zona del centre, Montcada Vella, la Ribera i Vallençana. El regidor de Participació Ciutadana, el socialista Carles Guijarro ha manifestat que s’ha escollit aquesta zona com a punt de partida d’aquest procés perquè no es parteix de zero en experiències participatives, donat que fa dos anys que funciona la Taula Cívica de la Ribera. Per tirar endavant aquest projecte, l’Ajuntament ha comptat amb el suport de l’Organisme Autònom Flor de Maig de la Diputació i de la Universitat Autònoma de Barcelona, organismes amb els quals va signar un conveni de col•laboració l’octubre passat.

Les funcions dels Consells Territorials són recollir valoracions i propostes veïnals, estudiar les peticions i informar dels temes rellevats per al territori, com la planificació, projectes urbanístics i el pressupost municipal. Els Consells també poden proposar a l’Ajuntament la inclusió de temes a l’ordre del dia del Ple municipal. Segons el regidor de Participació Ciutadana, Carles Guijarro, l’objectiu general és que els ciutadans puguin participar de la política local.

Els Consells Territorials són organismes de participació que apareixen al nou Reglament, que també incorpora la creació d’altres òrgans com els Consells Sectorials o el Fòrum Ciutadà.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari