El consistori recorda als propietaris les seves obligacions

Una nova campanya municipal vol incidir en el civisme i la convivència

Els propietaris han de vetllar pel comportament cívic dels seus animals
Santi Romero

Els animals de companyia han d’estar identificats degudament amb microxip homologat, inscrits en el cens municipal, adoptar les mesures per evitar que molestin al veïnat i a l’entorn i, en el cas de races perilloses, disposar de la llicència administrativa que emet l’Ajuntament. Aquests requisits haurien d’estar ja assimilats per tots els propietaris d’animals, però no tothom ho té clar. “Rebem queixes relacionades amb animals que no estan ben cuidats o ben alimentats o bé que ens informen de deposicions al carrer, hem de garantir la convivència”, ha manifestat la regidora de Salut Pública i Consum, M. Carmen González (CiU). 

Per aquest motiu, el departament ha posat en marxa una nova campanya de civisme per a responsables d’animals, que consisteix en uns díptics informatius que s’han distribuït pels equipaments municipals. Amb el díptic també es vol informar de l’ordenança reguladora de protecció i tinença d’animals que recull, entre altres prohibicions, alimentar-los a la via pública, deixar-los durant la nit en patis, terrasses, galeries, balcons o d’altres espais oberts domèstics que puguin destorbar el descans del veïnal, deixar les deposicions fecals dels gossos i altres animals a les vies públiques, especialment en els parcs infantils i zones d’esbarjo, entre altres. L’ordenança completa es pot consultar a www.montcada.cat.

Segons les dades de novembre del 2011, a Montcada hi ha 1.824 animals censats; 1.791 són gossos –44, de raça perillosa– , hi ha 32 gats i una fura. Els propietaris pugen a 1.564. “Si la gent s’estima els animals, és molt important que portin el xip perquè, en el cas que es perdessin, seria molt més fàcil trobar-los”, ha indicat l’edil.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari