‘El documental neix de la necessitat de retratar la societat, però a la vegada mostra la grandesa de l’ésser humà’

La cineasta Sílvia Munt va presentar divendres el reportatge ‘La Granja del Pas’ a l’Auditori

La cineasta Sílvia Munt durant la presentació del seu documental a l'Auditori, acompanyada per la regidora de l'Oficina de la Dona i Polítiques d'Igualtat, Jessica Segovia (dreta), i de Marga Almirall, de l'entitat Drac Màgic, una de les impulsores de la Mostra de Films de Dones de Barcelona
Sílvia Alquézar

L’Auditori Municipal va acollir aquest divendres la projecció del documental ‘La Granja del Pas’, dirigit per la cineasta Sílvia Munt, present a l’acte, que es va fer en el marc de la Mostra de Films de Dones de Barcelona. El reportatge aborda el problema dels desnonaments a través dels testimonis de persones que assisteixen a les assemblees de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sabadell, que tenen lloc a la Granja del Pas, una masia restaurada entre els municipis de Sabadell i Barberà. El documental neix de la necessitat de retratar la nostra societat, però a la vegada mostra la grandesa de l’ésser humà”, va comentar la directora en referència al moviment solidari que va néixer a Espanya arran de la crisi econòmica que va deixar milions de persones sense feina i sense casa.

 

La cinta explica l’evolució i la transformació dels seus protagonistes des d’un punt de vista més humà que fa empatitzar el públic amb els afectats. Són històries molt dures, però ens donen una lliçó de vida”, va dir Munt, qui va recordar que la gravació de les imatges es va fer entre el novembre de 2013 i el maig del 2014. El procés d’apropament va ser lent, però tenien ganes de parlar, d’explicar el viscut”, va indicar la directora. El documental va rebre el primer premi de la secció ‘Tiempo de Història’ de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid, el 2015. El film, de vuitanta minuts, és un producció elaborada amb un baix pressupost “perquè el poder financer té unes urpes molt llargues”

Deixa un comentari