El drama de les persones refugiades vist amb ulls d’infants

Una quarantena de nens i nenes participen en la pintada de quatre murals organitzada pel departament de Cooperació i Solidaritat i l’entitat Montcada Solidària

Els murals es podran veure a la Biblioteca Elisenda a partir del 26 de juny
Pilar Abián
L'activitat la van organitzar l'Ajuntament i Montcada Solidària
Tres nenes fent un dels murals amb el suport d'una il·lustradora
Els murals i les il·lustradores que van dinamitzar l'activitat

Una quarantena d'infants van participar ahir en la pintada de quatre murals en commemoració del Dia Internacional de les persones refugiades que se celebra el 20 de juny. L'activitat la van organitzar conjuntament el departament de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament i l’entitat Montcada Solidària, a la plaça de l'Església, amb el suport de dues il·lustradores. Els murals fets mostren com els conflictes bèlics o la manca de recursos bàsics –aigua o aliments, provocats per factors com ara el canvi climàtic– són les principals causes que aboquen a diari milers de persones a abandonar les seves llars per salvar la vida o a la recerca d'un futur millor.

Els treballs realitzats ahir es podran veure a partir del 26 de juny a la Biblioteca Elisenda on un dia abans s'inaugurarà la mostra de la Creu Roja 'Camins Migrants' sobre l'experiència viscuda per infants que van fugir dels seus països, amb la família, i van patir un llarg periple per acabar arribant a un camp de refugiats a Grècia. A través dels diferents panells, els visitants podran descobrir i entendre què hi ha darrere l'arribada de persones refugiades i què suposa la seva vida en camps com els muntats a Grècia. Els traços infantils mostren, precisament, com la guerra els va fer perdre la infantesa, retraten els camps i expressen l'esperança posada en una nova vida a Europa.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari