El Font Freda serà l’escola de referència per a la Font Pudenta i el nucli antic

El Consell Escolar Municipal presenta els objectius per a aquest curs

Rivas, a la dreta, acompanyada de la tècnica d'Educació, Montse Marcos, durant el Consell
Pilar Abián

En la primera reunió del nou curs, el Consell Escolar Municipal va aprovar aquest dimarts la proposta de modificació de les àrees de proximitat cara a la propera matriculació. Els principals canvis afecten la Font Pudenta i el nucli antic de Montcada que passen a tenir com a referència l’escola Font Freda. A més, fruit de l’elevada natalitat que va haver a mitjans de l’útima dècada, l’escola Font Freda passa a tenir dues línies i l’any vinent caldrà augmentar un aula provisional de P3 a l’Elvira Cuyàs. “Malgrat que el dèficit de places es concentra al centre, en aquest moment és inviable instal·lar un aula de manera permanent en les escoles públiques d’aquesta zona que són el Reixac i el Turó”, va explicar la regidora d’Eduació, Ana Rivas (PSC). “Pressuposem que en un parell d’anys la xifra d’alumnes per escolaritzar es tornarà a estabilitzar i, i per tant, ja no caldrà crear més aules”, va afegir l’edil. La proposta de modificació d’àrees s’ha fet després d’un debat previ amb els directors dels centres.

 

Objectius del curs

El secretariat del Consell es va comprometre a obrir un procés participatiu cara a arribar a un pacte educatiu municipal que permeti una distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives específiques facilitant la  integració i la cohesió social. Altres objectius per a aquest curs són ajustar les despeses de manteniment de les escoles bressol municipal “sense que això suposi una reducció de la qualitat ni dels serveis que ofereixen actualment”, va puntualitzar Rivas. Aquesta mesura respon al fet que la Generalitat ja ha confirmat que rebaixa l’aportació que fa anualment per alumne de 1.800 a 1.600 euros per plaça i que no ofertarà beques. La regidora va explicar que l’Ajuntament està estudiant alternatives per poder donar ajuts econòmics a les famílies que en resulten afectades.

A més de col·laborar amb la Federació d’AMPA (FAMPA) del municipi i Consolidar Plataforma Local del Dispositiu de transició escola treball (DiLTET), el Consell va acordar fer un escrit instant la Generalitat a la construcció de l’Institut Montserrat Miró, aturada per motius pressupostaris, i recordant la necessitat de fer el projecte del nou Institut de la Ribera, una altra reivindicació històrica del municipi. L’AMPA del Miró va aprofitar per anunciar l’inici de pròximes mobilitzacions reivindicatives al centre.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari