El fred a les aules i les mesures anti-covid marquen l’inici del segon trimestre

Durant les dues primeres setmanes, s’han hagut de confinar un total de set grups als centres educatius del municipi

Les finestres de les classes es mantenen obertes perquè l'espai estigui ventilat
Silvia Díaz
L'alumnat ha tornat a les aules amb més roba d'abric de l'habitual donat que les classes s'han de ventilar per reduir el risc de contagi
El segon trimestre d’aquest curs escolar condicionat per la pandèmia ha superat la segona setmana, seguint tots els protocols anti-covid com la distància de seguretat, l’ús obligatori de la mascareta, els controls de temperatura, la higiene, la desinfecció i la ventilació dels espais. Segons les dades del Departament d’Educació, durant els primers 15 dies de classe s’han confinat al municipi set grups: un a l’INS La Ferreria, INS La Ribera, IE El Viver i IE Mas Rampinyo i tres a l’escola Ginesta.
 
Un dels problemes amb què s’han trobat el professorat i l’alumnat després del Nadal són les baixes temperatures. Malgrat el fred, tots els centres asseguren que es compleixen escrupolosament les indicacions d’Educació. “No és còmode treballar en aquestes condicions, però ens adaptem”, ha manifestat Aniol Pros, cap d’estudis de l’INS La Ribera.  La majoria  ha recomanat a les famílies que els infants vinguin més abrigats. “Pensava que seria pitjor, però ho estem portant bé”, ha indicat la directora de l’IE El Viver, Conxita Roca. En aquest sentit també s’ha manifestat la directora de l’escola Reixac, Heidi Gabarrón: “La canalla ens està donant una gran lliçó de com afrontar una situació tan extraordiària com aquesta”
Les escoles i instituts tenen aquests dies les calefaccions al màxim perquè l’ambient sigui més acollidor. “El problema afegit d’aquesta situació és que estem consumint molta energia i ens sap molt de greu perquè s’allunya de la nostra filosofia d’escola verda”, ha explicat Imma Espinosa, directora de l’escola El Turó. 
 
 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari