El govern posposa l’activació de les noves zones taronges al centre

La decisió s’ha pres arran del malestar de les AV del centre i llevant, preocupades per la pèrdua de places d’aparcament que comporten les obres del soterrament

L'ampliació horària és una demanda recollida al procés participatiu
Mario Azañedo

El govern ha decidit ajornar l’entrada en funcionament de les noves places taronges d’aparcament al centre de la ciutat. El consistori ha pres aquesta decisió després de la reunió que va mantenir el 19 de juny amb les associacions de veïns de Montcada Centre i Montcada Centre-Llevant, en desacord amb l’aplicació d’aquesta mesura, ja que coincideix amb la pèrdua de nombroses places d’aparcament a causa dels treballs del soterrament de la línia R2.
L’Ajuntament es planteja posar en marxa la zona taronja a mesura que es vagin recuperant alguns dels aparcaments afectats per les obres. “Volem consensuar totes les decisions de mobilitat i estacionament amb el veïnat”, ha comentat el president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC), qui ha avançat que el consistori està tramitant la modificació de les Ordenances Municipals per ampliar el temps d’aparcament a la zona taronja d’una a dues hores. També ha destacat que ja s’ha habilitat l’espai del recinte firal del Pla d’en Coill, per a 330 vehicles, i que a final d’any s’urbanitzarà l’estacionament per a més d’un centenar de cotxes a la plaça de la Pedra de Can Sant Joan.

L’opinió dels veïns

En un comunicat conjunt, les dues associacions han mostrat la seva satisfacció per la decisió municipal i han celebrat la pròxima entrada de funcionament de 88 noves places d’estacionament als terrenys de l’antiga fàbrica Valentine, al carrer Llevant. “No era ni el moment ni el lloc on habilitar més zones taronges, tenint en compte la supressió de places que suposen els treballs de soterrament”, va dir la presidenta de l’AV de Montcada Centre-Llevant, María Trujillo, qui també va traslladar als representants municipals la petició de crear una quarantena més de places darrere de l’INS La Ribera. Per la seva banda, la presidenta de l’AV de Montcada Centre, Mariona Grau, ha sol·licitat a l’Ajuntament que busqui alternatives que permetin ampliar l’aparcament lliure, “ja que al centre, patim una manca d’aparcament que ara s’ha agreujat amb el soterrament”.

Concentració anul·lada

Ambdues entitats havien convocat una mobilització el 27 de juny davant de la Casa de la Vila, coincidint amb la celebració del Ple de l’Ajuntament, que finalment han decidit desconvocar. “Esperem que a partir d’ara, comptin amb nosaltres abans de prendre decisions que afectin els veïns i les veïnes”, conclou en el seu comunicat.

Deixa un comentari