El menjador social l’Alzina duplica el nombre de menús setmanals durant la pandèmia

El servei, gestionat per Creu Roja i l’Ajuntament reparteix uns 400 dinars i sopars de dilluns a dissabte

En l'actualitat, el menjador social l'Alzina prepara més de 400 menús setmanals
Raül Rivas
El menjador social l'Alzina està ubicat al Centre Cívic de Terra Nostra

El menjador social l’Alzina de Terra Nostra s’ha convertit en un servei imprescindible en aquests temps de pandèmia. Gestionat per Creu Roja i l’Ajuntament, l’equipament ha passat de fer 266 menús setmanals i atendre 31 usuaris al mes de febrer a preparar-ne 492 i tenir 53 persones ateses en el moment més àlgid del confinament total, durant els mesos de maig i juny. En l’actualitat, la xifra s’ha reduït –34 beneficiaris i 400 menús setmanals–, tot i que l’agreujament de la crisi social i sanitària pot tornar a fer créixer la demanda. “Abans de la Covid-19, només oferíem el dinar els cinc dies laborables, però des del març passat també lliurem el sopar i, en alguns casos, l’esmorzar, de dilluns a dissabte”, ha comentat el coordinador de l’oficina local de l’ong, César Martínez, qui ha afegit que des que s’ha iniciat la pandèmia també han posat en marxa el lliurament a domicili, amb més de 600 menús entregats en coordinació amb la Regidoria de Serveis Socials del consistori. També s'han repartit més de 200 lots de material d'higiene personal i de la llar i epis com mascaretes i guants. A banda, els usuaris que ho necessiten poden utilitzar els serveis de dutxa i bugaderia. 

La crisi econòmica que ha provocat la pandèmia ha fet que moltes persones que vivien de l’economia submergida no tinguin ara la manera de guanyar-se la vida”, ha explicat Martínez, qui ha remarcat que el 62% dels usuaris del menjador social són persones autòctones. “Amb aquesta dada volem trencar els estereotips que es tenen de les persones que utilitzen aquest servei. Els ajuts es donen a la població que els necessiten, sense mirar el seu origen”, ha destacat el tècnic de Creu Roja, qui ha posat de relleu la importància de la feina d’una quinzena de voluntaris que fan tasques de suport a la cuina i la coordinació tècnica, “sense els quals aquest servei no seria possible”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari