‘El nostre únic objectiu és divertir-nos i fer que el públic passi una bona estona’

El grup del Casal Cívic Montcada, dirigit per Rafa García, està format per una quinzena de membres

Membres del grup de playbacks del casal cívic divertint-se mentre assagen una cançó
Pilar Abián
Membres del grup de playbacks del casal cívic divertint-se mentre assagen una cançó
Membres del grup de playbacks del casal cívic divertint-se mentre assagen una cançó

Cada dilluns al matí el grup de play backs del Casal Cívic Montcada i Reixac es reuneix a la sala d’actes del centre per assajar les cançons que formen part del seu espectacle, un repertori que varia cada temporada i que està enfocat a un públic majoritàriament madur, usuaris de casals de la gent gran i residències. El nostre únic objectiu és divertir-nos i fer que el públic passi una bona estona, explica el seu director, Rafa García, al front del col·lectiu des de fa 6 anys. El grup el va fundar Carmen Sola al 2015 –quan l’espai estava només dedicat a la gent gran– i actualment l’integren 9 dones i 6 homes. Inicialment, les funcions es limitaven al centre del parc Salvador Allende, on actuen dos cops l’any, al juny i al desembre. Amb el temps, però, van començar a fer ‘bolos’, convidats a altres espais com el Kursaal o a casals i residències d’altres municipis. Actuem allà on ens conviden; hem anat a Balaguer, Terrassa, Granollers.., i el proper 4 de juny, anirem per primer cop al Centre Cultural Castella-La Manxa de Barcelona, explica García.

El grup diu adéu al muntatge ‘Torna la música’ el dia 21, al Kursaal, i prepara una nova estrena per al mes de juny 

La companyia renova el seu espectacle anualment. Dissabte vinent, 21 de maig (17.30h), al Kursaal, farà la cloenda del que va estrenar al desembre, titulat ‘Torna la música’ –en al·lusió als dos anys d’aturada per la pandèmia–, amb entrada gratuïta per als assistents. “La nostra activitat és totalment altruïsta, no cobrem res, contràriament cada mes posem 5 euros per persona per tenir caixa en cas d’haver de pagar desplaçaments o algun element d’atrezzo”, comenta el director, qui dona total llibertat als membres del grup a l’hora de triar les peces a interpretar així com el vestuari: Es tracta que tothom es trobi còmode a l’hora de fer el paper; el que sí els demano és que s’aprenguin la lletra de la cançó perquè això és essencial per fer un bon playback. García també s’encarrega de vetllar perquè la posada en escena aporti prestància a l’espectacle. “Abans no paràvem gaire atenció en aquestes coses però hem après d’altres grups la importància que té vestir l’escenari, incorporant cors o instruments”, explica.

A punt d’acomiadar la funció d’aquesta temporada, el grup ja prepara l’estrena del nou muntatge, prevista per al 16 de juny al Casal Cívic.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari