El nou curs escolar comença amb gairebé 4.800 alumnes escolaritzats a Montcada

Els reptes de la Regidoria d’Educació són posar en marxa el PEC i el Pla Educatiu d’Entorn

Prop de 4.800 alumnes han començat avui el curs 2007-2008 a centres educatius de primària i secundària de Montcada i Reixac. La xifra d’estudiants escolaritzats al municipi ha augmentat lleugerament respecte l’any passat. A infantil i primària, han iniciat les classes 2.836 nens i nenes, gairebé 200 més que el curs passat, mentre que a secundària s’ha passat de 1.900 a 1.950 joves. La natalitat i l’arribada de població immigrant són dos dels motius principals que justifiquen aquest ascens, especialment als cursos inicials, mentre que a secundària també ha tingut a veure la incorporació de nous cicles formatius de grau superior a l’IES La Ferreria, de la branca sanitària. L’increment d’alumnes, però, no ha suposat la creació de més línies escolars a cap centre. L’oferta actual de places ha estat suficient per donar cobertura a tots els alumnes.

La presidenta de l’Àrea Social i regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC) ha explicat que, malgrat l’augment d’alumnes per a aquest curs, “tot ha anat amb normalitat i que centres on hi havia poca demanda a la preinscripció, com ara el col·legi Font Freda i l’IES La Ribera, finalment tenen suficients alumnes”. El gran repte de la Regidoria d’Educació per aquest any és la redacció del Projecte Educatiu de Ciutat, el PEC. Durant el curs passat es va fer la diagnosi prèvia i s’ha creat la comissió de redacció del pla. La feina d’aquest nou curs és procedir a la seva elaboració. L’altre objectiu és posar en marxa el Pla Educatiu d’Entorn. Tots dos projectes pretenen donar les pautes per adequar les futures directrius educatives municipals a les demandes de Montcada.

A nivell de mapa escolar, Rivas ha destacat que la Generalitat s’ha compromès en ferm a construir dos nous instituts, el Montserrat Miró i La Ribera, i el centre de primària a Mas Duran. Sobre aquesta escola, l’edil ha indicat que durant aquest curs es començarà a aixecar l’edifici d’infantil, per tal que a l’abril del 2008 les famílies ja puguin fer la preinscripció per al primer curs d’aquest col·legi. A nivell del curs passat, la Regidoria d’Educació en fa una valoració positiva, especialment de com ha funcionat el programa Trànsit, adreçat a joves amb dificultat per seguir els continguts de l’ESO. “Gràcies al departament de Dret Civils i al Pla de Barris, hem aconseguit consolidar el servei a l’IES La Ribera i la intenció de l’Ajuntament és portar-lo a la resta d’instituts”.

La formació reglada als centres educatius de Montcada es complementa amb tallers, xerrades i altres activitats. Aquest any torna el taller “Anima’t, juga amb ells”, adreçat als pares i mares, i l’objectiu és que també es faci al Centre Cívic La Ribera durant tot l’any. Una altra proposta és fer un casal d’estiu lingüístic per a alumnes nouvinguts, entre 12 i 16 anys. Per aquest curs, Educació compta un any més amb el suport d’altres regidories per completar la formació dels alumnes. Amb l’Equip Verd es tracten diverses activitats mediambientals; amb Salut Pública i Consum es fan tallers sobre aspectes de promoció sanitària en què es tracten temes com la sexualitat, les drogues i l’alimentació, entre d’altres. La Policia Local col·labora en el curs d’educació viària i els dos casals de gent gran de Montcada participen al taller “Calaix de records”.

Foto: Santi Romero

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari