El Pacte Ciutadà, obert a les adhesions particulars

Dona i Igualtat elabora el tercer informe sobre la violència de gènere

La violència masclista no és només un problema que afecta les dones, és una xacra que implica tota la societat, per això la Regidoria de Dona i Igualtat ha decidit obrir el Pacte Ciutadà contra la violència de  gènere -subscrit per una trentena d’entitats- als ciutadans en particular. “Totes les persones que s’hi vulguin afegir ho podran fer omplint una butlleta que distribuirem entre les associacions i equipaments municipals o enviant un correu electrònic a l’Oficina de la Dona”, va explicar ahir la regidora de Dona  i Igualtat, M. Teresa Gallego (PSC), durant la presentació de la iniciativa a la Casa de la Vila. El llistat de montcadencs que a títol individual vulguin subscriure el Pacte es farà públic el 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista. L’efemèride es commemorarà amb la lectura d’un manifest i altres activitats promogudes per l’Ajuntament i per entitats.

Les xifres sobre casos de violència masclista denunciats en el darrer any al municipi continuen sent preocupants. Segons les dades recollides al tercer informe sobre la situació d’aquesta problemàtica, l’any 2009 71 dones de la localitat van presentar denúncia per maltractaments. La memòria d’actuacions, que serà sotmesa a l’aprovació del Consell de Dones el 6 d’octubre, també posa de manifest que els protocols d’actuació han millorat en els últims tres anys. “Els departaments implicats –l’Oficina de la Dona, Serveis Socials, Mossos i Policia Local- treballen de manera transversal i això ens permet donar una bona atenció a les víctimes i tenir uns indicadors més fidels sobre com incideix la violència masclista al nostre municipi”.

Malgrat el treball de conscienciació de les institucions per fer que el maltractament a les dones no es vegi com un problema particular, sinó de la sociat en general, es calcula que les denúncies presentades només representen un 10% del total. “Cada cop són més les dones que s’animen a denunciar però és difícil que no retirin la denúncia”, ha explicat Gallego. La regidora considera que el paper de les entitats en la lluita contra aquesta problemàtica és clau: “Són les que tenen un contacte més directe amb la ciutadania i per això és important que contribueixen a fer visible el seu rebuig contra la violència”.

Seccions:

Deixa un comentari