El Ple dóna llum verda a modificar el reglament de participació ciutadana

També es va aprovar la creació d’una comissió tècnica i política per redactar el nou document, revisat l’ultima vegada el 2006

El Ple de l’Ajuntament, reunit aquest dijous a la Casa de la Vila, ha aprovat per unanimitat la modificació del reglament de participació ciutadana i la creació de la comissió d’estudi encarregada de la seva redacció, formada per tècnics i representants de tots els grups municipals. La regidora de Participació Ciutadana, Mònica Martínez (ICV-EUiA-E), ha destacat la necessitat de modificar l’actual reglament, revisat per última vegada el 2006, “per adequar-lo a la normativa vigent i actualitzar-lo a les noves realitats de participació com poden ser les noves tecnologies”, ha dit. La renovació comptarà amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona. L’edil ha avançat que una vegada estigui enllestit el primer esborrany, s’obrirà un procés participatiu perquè hi puguin col·laborar les entitats i la ciutadania. “Estem establint les primeres passes per poder endegar al municipi veritables processos participatius, un punt fonamental per a aquest govern recollit al Pla d’Acció Municipal”, ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA).

 

L’oposició va donar suport a la proposta del govern d’iniciar el procés per renovar el reglament de participació ciutadana. Alguns grups, com CiU i el PSC, van expressar el seu desacord amb la composició de la comissió encarregada de redactar la nova proposta en considerar que hi ha poc personal tècnic. D’altres, com la CUP, van anunciar que participaran en el procés per fer “reformes radicals”, va dir el seu representants, Gonzalo Garcia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari