El programa comença aquest dijous amb un taller de dansa per enfortir els llaços familiars

La proposta, que tindrà lloc a l’escola Reixac, s’adreça a les famílies amb infants als cursos de P3, P4, P5 i 1r de primària

L'Associació Sudansa proposa una iniciativa innovadora per enfortir les relacions entre pares i fills, aquest dijous a l'escola Reixac
Sudansa
La Federació d’Ampa de Montcada (Fampa) ja té enllestida la nova edició de l’Escola de Mares i Pares (Empa), amb un programa d’activitats ampli i variat que inclou nou propostes educatives. “Seguim apostant per la formació de les famílies amb temes que creiem que són del seu interès”, ha comentat el president de la Fampa, Carlos Ruiz, qui ha convidat totes les persones vinculades a la comunitat educativa a participar-hi. El primer taller és una iniciaitiva innovadora al municipi que tindrà lloc el 9 de febrer a l’escola Reixac. Utilitzant la dansa com a fil conductor, l’Associació Sudansa proposarà un espai de reflexió i aprenentatge per afavorir, en el nucli familiar, la comunicació i el diàleg emocional a través de la tècnica del contacte i la improvisació de la dansa. La sessió s’organitza intercalant moments de ball, de joc i de moviments lliures amb altres persones on es valorarà l’experiència i s’intercanviaran impressions. El taller, de dues hores de durada, començarà a les 17.30h i s’adreça a famílies amb infants de P3, P4, P5 i 1r de primària. Es recomana dur roba còmoda. 
 
 
Altres propostes. El programa continuarà amb una xerrada sobre l’alimentació saludable en edat escolar a càrrec de la nutricionista Georgina Méndez, el 21 de febrer a l’escola El Turó (17.30h). Al març, la mestra i terapeuta Alba Soler oferirà, el dia 15 a l’escola Fedac (17.30h), un taller sobre les necessitats bàsiques d’infants i joves, fent una aproximació al coneixement de les necessitats dels infants  en les diferents etapes del seu desenvolupament, amb les emocions i sentiments que es generen. D’altra banda, el dia 30, l’escola El Viver acollirà una xerrada sobre estratègies i eines per educar amb serenitat i coherència a càrrec de la sociòloga i mestra Alba Castellví, que va participar a l’Empa l’any passat amb la mateixa proposta, amb un gran èxit de participació. La Fampa ha avançat que sortejarà entre els assistents exemplars del llibre Com educar sense cridar, escrit per la ponent.
Les últimes tres propostes de l’Empa d’aquesta edició s’adreçaran especialment a les famílies amb fills i filles adolescents. La formadora en educació emocional Núria Grases farà un taller per treballar el moment vital que viuen els joves a l’hora d’escollir el seu itinerari formatiu. L’objectiu és entendre les seves emocions i compartir eines i recursos amb els progenitors perquè les puguin utilitzar en el procés d’acompanyament als seus fills. La xerrada tindrà lloc a la Casa de la Vila, el 6 d’abril, a les 18h. També en el mateix mes, la responsable del Punt d’Assessorament sobre Drogues i Addiccions (PASSA) de l’Ajuntament, Rosa Galvany, parlarà de com prevenir les addiccions a les noves tecnologies, en una xerrada programada a l’INS La Ferreria, a les 18h, el dia 26.  
 
L’Escola de Mares i Pares clourà el 17 de maig amb una xerrada que ja s’ha convertit en tot un clàssic a la programació com és la conferència sobre el pas de la infància a l’adolescència a càrrec del psicòleg Albert Montaner, del CSMIJ Montcada, qui comptarà amb la col·laboració de la psicopedagoga Anna Solano, de la Fampa. Tindrà lloc a l’escola La Salle, a les 18h. Les famílies que necessitin servei de canguratge, al cost d’un euro per alumne, ho poden sol·licitar prèviament, fins a dos dies abans de l’activitat, a través del correu electrònic [email protected] indicant el nom dels infants i la seva edat. 
Seccions:

Deixa un comentari