El programa Thao promourà aquest curs fer exercici físic i dormir bé

‘Creixem a bon ritme’ és el lema de la segona temporada de la iniciativa al municipi

Els quatre thaoins amb l'alcaldessa i la regidora de Salut durant la presentació dels capgrossos
Sílvia Alquézar
Els thaoins difonen els hàbits saludables al municipi

La segona temporada del programa Thao a Montcada i Reixac rep el nom ‘Creixem a bon ritme’ i, entre d’altres objectius, pretén mostrar com el descans i dormir bé contribueixen a garantir la salut infantil i prevenir-ne l’obesitat, a més d’insistir en la importància de la pràctica de l’activitat física i de la bona alimentació. Un cop comenci el curs escolar, la Regidoria de Salut Pública difondrà entre els centres educatius el programa d’activitats dissenyat per la Fundació Thao Salut Infantil per treballar amb l’alumnat aquests conceptes, elaborats en funció de l’etapa educativa. Amb la campanya ‘Creixem a bon ritme’ es presenten propostes noves com els ‘Thaoins viatgers’, adreçada a la canalla entre 0 i 3 anys, per desenvolupar-la a les escoles bressol o bé a les biblioteques.

Thao també proposa activitats més enllà de l’àmbit escolar, com els centres de lleure i esports i establiments comercials, entre d’altres, amb l’objectiu d’implicar el màxim de població possible en el projecte.

 

Després del Nadal, el programa continuarà amb les medicions de pes, talla i perímetre de la cintura de l’alumnat dels centres educatius de la ciutat, una actuació que es va posar en marxa el curs passat, de quatre anys de durada, per mitjà del qual es pretén conèixer l’índex d’obesitat de la població infantil.

Una de les novetats del programa és destacar la importància del descans. “S’acostuma a parlar de l’activitat física i l’alimentació saludable, però s’han tractat poc els aspectes psicològics i socials vinculats al descans; cada cop hi ha més evidències que les hores i la qualitat de la son estan relacionades amb el sobrepès i l’obesitat en la infància”, ha dit la regidora de Salut Pública, M. Carmen González (CiU). Recents estudis mèdics demostren que els nens i nenes que dormen menys hores pateixen alteracions del nivell metabòlic relacionades amb el mecanisme de regulació hormonal de la sacietat i la gana.

Un altre dels objectius d’aquesta temporada és implicar més famílies en el programa, especialment en la incorporació d’hàbits d’activitat física diària. L’objectiu d’aquesta acció és estimular la població infantil i les seves famílies a moure’s al màxim cada dia i de manera lúdica i agradable. González també vol posar de manifest la importància de la vida social per afavorir la salut, com fer esport en equip o participar en algun casal.

Seccions:

Deixa un comentari