El programa ‘Viu la Ribera!’ ofereix ajuts a una vintena de joves per obtenir el permís de conduir

La mesura pretén afavorir la inserció laboral de joves en situació vulnerable

El programa Viu la Ribera! donarà suport a vint joves entre 18 i 35 anys per tal que puguin aprovar l’examen teòric del permís de conduir B, mitjançant una subvenció de 500 euros màxim per persona. El Ple ordinari d’abril va aprovar per unanimitat les bases d’aquesta subvenció, amb un total de 10.000 euros perquè el jovent beneficiari pugui sufragar el cost de les classes, el material didàctic i les taxes de la prova teòrica. La formació la cursaran a l’autoescola que triïn i hauran de justificar la subvenció rebuda amb les factures dels serveis gaudits. 

Per accedir als ajuts, el jovent ha de tenir preferentment l’empadronament a la Ribera i viure a Montcada i Reixac de forma continuada. A l’hora d’atorgar les subvencions es valorarà la situació familiar i personal. Aquesta acció s’emmarca en la línia de suport i acompanyament al jovent de Viu la Ribera! “Tenir el permís de conduir pot ser un requisit fonamental en una feina i, donada l’actual situació del mercat laboral, volem facilitar al jovent eines que els puguin resultar efectives”, va expressar al Ple el president de l’Àrea Social, Rafa Ruiz (Vivim).

Viu la Ribera! és una programa que pretén millorar la qualitat de vida del veïnat del barri des del punt de vista de la millora de la convivència, la lluita contra l’absentisme escolar, la inserció laboral i l’acció comunitària. El pla rep el suport del Programa Integral de Barris per a la Millora de Rendes 2022-2024 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari