El projecte guanyador es farà en dues fases per incorporar noves inversions

Enguany s’iniciaran les obres de l’espai sociocultural al costat del pavelló M. Poblet

La comissió de seguiment del projecte guanyador del pressupost participatiu es va reunir el passat dimecres a la Casa de la Vila
Premsa Ajuntament

El projecte guanyador dels pressupostos participatius del 2017 es farà en dues fases. Aquest any s'iniciaran les obres de l'espai sociocultural i en el 2019 es farà la construcció d'una pista esportiva que s'inclourà a les inversions del Pressupost 2018. La comissió de seguiment dels pressupostos participatius, integrada per regidors municipals i representants de les entitats que van presentar la proposta guanyadora, es va reunir aquest dimecres per analitzar l'estat del projecte i establir el calendari de les properes d'actuacions.

 

Durant la trobada, el consistori va presentar la nova proposta millorada que preveu la construcció, en una primera fase, d'un espai polivalent destinat a entitats culturals i esportives. La intervenció, pressupostada en 250.000 euros, inclou el projecte realitzat per l'estudi d'arquitectes NAO, amb el suport del servei municipal de Projectes i Obres. La proposta preveu que la sala polivalent disposi d’una superfície de 144 m2 i forma de prisma, amb un lluernari i una alçada d’11 metres en el seu punt més elevat i estarà folrada amb xapa, seguint una estètica industrial. L'equipament inclourà magatzem, un lavabo i un espai diàfan per acollir qualsevol tipus d'activitat. A l'exterior de l'equipament també s'instal·laran tres elements de calistènia i arbrat a la zona, i en un futur podria acollir un rocòdrom. Aquesta infraestructura, que s’ubicarà a l’espai existent darrera del pavelló Miquel Poblet, entre els carrers Barcelona, Girona i Tarragona, estarà destinada a entitats culturals que tinguin la necessitat d'un espai de grans dimensions per assajar.

 

El projecte guanyador també incorporava una pista esportiva, però la comissió de seguiment ha proposat fer la pista esportiva a la segona fase, que s'inclourà a la partida d'Inversions al Pressupost 2018. El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sànchez (ERC), va afirmar que "s’ha pres aquesta decisió amb l’objectiu de millorar la qualitat dels dos equipaments que s’han de construir perquè es considera que totes dues inversions són importants per donar resposta a les necessitats de les entitats que treballen en aquests dos àmbits". D'aquesta manera, es destinaran 286.000 euros per fer l'equipament, que s'ubicarà a la part darrera del pavelló municipal, a més de desplaçar l'estació elèctrica actual i incorporar enllumenat. El president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil, va explicar que "aquesta nova ubicació és totalment compatible amb una possible ampliació futura del pavelló".

 

La pista esportiva i el local polivalent van ser dues propostes que es van unificar com a un únic projecte i va ser el projecte més votat del procés que va posar en marxa l’Ajuntament l'any passat, que consistia a que la ciutadania presentés propostes a realitzar durant aquest exercici amb un pressupost màxim de 250.000 euros, corresponent al capítol d’inversions.

Seccions:

Deixa un comentari