El pròxim curs hi haurà les mateixes línies i baixarà la ràtio a les aules

El termini de preinscripció a P-3 i primer d’ESO anirà enguany de l’11 al 22 de març

L'institut La Ferreria (imatge) i la resta de centres públics i concertats, públics i privats, han fet portes obertes
Pilar Abián

El Departament d’Educació mantindrà les línies actuals de P-3 i primer d’ESO el pròxim curs i baixarà les ràtio a les aules, passant de 28 a 25 nens i nenes a infantil i de 35 a 30 joves a secundària. “És una bona notícia que continuem amb les mateixes línies tot i que la natalitat ha disminuït; aquest fet podria haver provocat la reducció de grups però finalment no ha estat així”, ha manifestat la regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC).

El procés de preinscripció anirà enguany de l’11 al 22 de març i, segons les dades prèvies de què disposa l’Ajuntament, a P-3 haurien d’entrar un total de 429 infants –a Montcada hi ha 375 places públiques i concertades– i a primer d’ESO es matricularien 382, i n’hi ha 330 places. “Per experiència sabem que un cop acaba la preinscripció, les dades són més baixes perquè hi ha famílies que escolaritzen els seus fills en centres de fora, tot i que és possible que haguem d’obrir una nova línia d’ESO a l’institut La Ribera”, ha dit Rivas.

El procés d’estudi de la zonificació i assignació de centres continua vigent i per al curs vinent es manté el de l’any passat. Les escoles concertades Sagrat Cor i La Salle continuen sent zona única i el consistori manté el conveni amb col·legis de Ciutat Meridiana (Barcelona) per escolaritzar els infants i joves de Can Cuiàs.

Seccions:

Deixa un comentari