El pròxim curs s’ofertaran menys places d’escola bressol municipal

S’obre el procés d’adjudicació de tres dels quatre centres públics d’educació de 0 a 3 anys

Infans de l'Escola Bressol Camí del Bosc, de l'aula d'1 a 2 anys
Arxiu/Silvia Díaz
A Montcada hi ha tres centres públics d'escola bressol
Aula de P1 de l'escola bressol Camí del Bosc, a Can Cuiàs

La demanda del servei d’escola bressol al municipi ha baixat donat que moltes famílies amb fills en edat de 0 a 3 se’n poden fer càrrec –en gran part, a causa de l’atur– i pel descens de la natalitat. Per tant, el consistori calcula que el pròxim curs s’ofertaran unes 165 places aproximadament en comptes de les 210 actuals, com va explicar la regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC). Aquesta és la principal novetat del plec de condicions per al concurs públic per a l’adjudicació del servei de tres de les quatre escoles bressol municipals de Montcada i Reixac: Can Casamada, Camí del Bosc i Mitja Costa. El preu de licitació és de 814.711 euros l’any, per tres cursos. Una mateixa empresa s’encarregarà dels tres centres, ja que la gestió de l’altra escola de titularitat pública, Font Freda, encara no s’ha de renovar. La xifra exacta de les places que disminuiran no se sabrà fins que no finalitzi el procés de preinscripció, però l’Ajuntament ja apunta que la demanda serà inferior a l’actual pels motius esmentats anteriorment. El plec es va aprovar ahir al Ple de febrer.

Tots els grups municipals van donar suport al punt, a excepció d’ICV-EUiA, que es va abstenir. La portaveu d’ERC, Marta Aguilar, va dir que el plec estava ben treballat i va encoratjar el govern local a que apostés més per les escoles bressol públiques. L’edil republicana considera, però, que el cost que han d’assumir les famílies per cada plaça és elevat i li va demanar que fes un esforç perquè els pares no paguessin tant.

En nom del PP, el regidor Cristino García va mostrar el seu acord amb el plantejament del plec i va demanar que els pares tinguessin la possibilitat de triar l’idioma vehicular de l’educació dels infants. Rivas va contestar que el projecte l’ha elaborat l’Ajuntament i que la llengua vehicular de la Corporació és el català. El regidor d’ICV-EUiA Òscar Gil va argumentar l’abstenció del seu grup dient que la part que paguen les famílies per cada plaça està calculada en base a l’aportació de la Generalitat per al curs 2011-2012–1.300 euros per infant– però va apuntar que no té clar què passarà si el govern català redueix la seva assignació. Rivas va contestar Gil assegurant que el govern local ha tingut en compte aquesta possibilitat.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari