El PSC debat sobre l’abolició o la legalització de la prostitució

L’agrupació local va organitzar aquest dimecres una taula rodona a la Casa de la Vila en el marc de la celebració del 8 de març

D'esquerra a dreta, Mireia Álvarez, Rubén Castro, Inma Bajo, Sílvia Peralta i Elisabeth Andújar
Sílvia Alquézar

El PSC de Montcada va organitzar aquest dimecres a la Casa de la Vila una taula rodona sobre l’abolició o la legalització de la prostitució, en un acte emmarcat en el Dia Internacional de la Dona. El debat va comptar amb la intervenció d’Imna Bajo i Rubén Castro, dos membres del PSC vinculats a moviments en defensa dels drets de les dones. “Si volem acabar amb la xacra social que representa l’explotació sexual cal aplicar mesures de prevenció a partir de l’educació dels infants”, va dir Castro, qui va recordar que al món hi ha 40 milions de dones que es dediquen a la prostitució. “També és important fer lleis que protegeixin les víctimes, en aquest cas les dones, que són les que pateixen la violència”, va explicar Castro. Respecte a l’abolició o la legatizació de la prostitució, Bajo va comentar que “és difícil regular un sector vinculat amb l’esclavatge, les màfies i el tràfic de persones”.

Durant el debat també va intervenir la secretària de polítiques d’igualtat del PSC del Vallès Occidental, Sílvia Peralta, qui es va posicionar a favor de l’abolició de la prostitució “perquè al PSC apostem per defensar els drets i la dignitat de les persones”, posant com a exemple  Suècia, que va aprovar una llei al 1999 on es tracten els serveis sexuals com una forma de violència “penalitzant el client i defensant la víctima”, va afegir Peralta. De l’agrupació local del PSC van parlar Mireia Álvarez i Elisabeth Andújar. “El PSC té com a objectiu defensar els drets de les dones i ho ha reflectit en les seves polítiques locals”, va manifestar Andújar. L’acte va incloure la projecció d’un documental sobre la temàtica.

Seccions:

Deixa un comentari