El psicòleg Albert Montaner recomana als pares ser tolerants i coherents

La Fampa va organitzar la conferència aquest dimecres en el marc de l’Escola de Mares i Pares

El psicòleg Albert Montaner durant la conferència que va oferir a la Casa de la Vila
Sílvia Alquézar
El psicòleg Albert Montaner oferirà aquest curs una nova xerrada sobre el pas de la infància a l'adoslescència

Els pares i mares han de tenir paciència en el procés de maduració dels seus fills cap a l’edat adulta, fomentar-los l’autoestima, tenir empatia i apostar per les seves capacitats positives. Així mateix, els progenitors han de mostrar una actitud d’intransigència, és a dir, ser ferms i coherents amb els valors que intenten inculcar en els seus fills. Aquests van ser dos dels principals consells que Albert Montaner, psicòleg del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Montcada, va donar a la vintena de persones que va assistir a la conferència que va tenir lloc a la Casa de la Vila el 26 de març en el marc de l’Escola de Mares i Pares organitzada per la Federació d’Ampa.

 

El ponent va explicar els principals canvis que afecten els infants en la transició al món dels adults. “El cos va massa ràpid i la ment més a poc a poc, amb tot el que això comporta a nivell físic i emocional”, va comentar Montaner. En aquest sentit, el psicòleg  va remarcar que “tenir una crisi a l’adolescència és sa perquè això vol dir que s’està afrontant el pas a la nova etapa”, tot i que va insistir que el procés no hauria de durar més de 9 mesos aproximadament.

Montaner va comentar que plantar cara a l’adult, sentir-se vulnerable,  fer més cas al que diuen els amics que els pares o voler gaudir sense límits són alguns trets normals dels adolescents, mentre que va apuntar que hi ha altres indicadors com els canvis sobtats en el rendiment escolar, en l’alimentació o les relacions poden estar anunciant que el procés de maduració no s’està fent correctament.

Seccions:

Deixa un comentari