El Servei Educatiu del Vallès Occidental VI fa públic el veredicte dels treballs de recerca

L’acte s’ha fet en línia aquest dimecres amb la participació de les autoritats municipals

Alumnes de l'INS La Ferreria durant l'acte en línia que s'ha fet aquest dimecres amb la participació de les autoritats
Premsa Ajuntament

El Servei Educatiu del Vallès Occidental VI, amb el suport dels tres ajuntaments dels municipis que l’integren –Montcada i Reixac, Ripollet i Santa Perpètua de Mogoda– ha donat a conèixer aquest dimecres els guanyadors de la 19a edició dels premis als treballs de recerca d’alumnat de batxillerat del curs 2020-2021. L’acte ha estat conduït pel director del Servei Educatiu del Vallès Occidental VI, Josep Ramon, i s’ha celebrat de forma telemàtica amb la presència dels alcaldes i alcaldesses de les tres poblacions –Laura Campos (Montcada i Reixac), José María Osuna (Ripollet) i Isabel Garcia (Santa Perpètua de Mogoda)– i de la directora adjunta dels Serveis Territorials al Vallès Occidental, Ester Rivera.

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ECP), ha destacat que la pandèmia de la Covid-19 ha demostrat la importància de la investigació per anticipar-se als problemes de la societat i ha reivindicat que aquesta ha de ser una prioritat per a tots els governs. “La recerca, que ajuda a distingir la veritat en una època amb molta desinformació i a fomentar l’esperit crític, és un instrument per al desenvolupament de la humanitat i amb els vostres treballs heu posat el vostre gra de sorra per avançar”, ha expressat Campos.

En total, s’han reconegut 18 propostes, dues per cadascun dels centres de secundària participants. De Montcada i Reixac, els alumnes de l’institut Montserrat Miró Yeray Izquierdo i Laila El Mezouary han estat premiats pels treballs ‘Programación i configuración d’un router mikrotik’ i ‘El humor del siglo XXI: los memes’, respectivament. De l’institut La Ferreria, els reconeixements han estat per María Mejía i Júlia Vila, amb ‘Estudi oníric. Somiem el mateix els adults que els adolescents?’, i Mireia Granero, per ‘L’esquizofrènia’. De l’institut La Ribera, Salma Marín s’ha endut el premi amb ‘L’anticatalanisme com a forma de propaganda política’ i Laia Jubany, per ‘El poder y el placer femenino en la poesía de Champourcin’. Del col·legi La Salle, els reconeixements han estat per a Sara Barragán, amb ‘Anàlisi de l’autoestima en els adolescents i la seva incidència en el desenvolupament acadèmic’, i Laia Poy, amb ‘Reconstrucció del Teatre romà de Mèrida’. Aquests reconeixements s’entregaran de forma física el proper 1 de juny en un acte que es farà de manera esglaonada a la Casa de la Vila. Tots els treballs premiats es poden consultar a la pàgina web del Servei Educatiu del Vallès Occidental VI: https://serveiseducatius.xtec.cat/vallesoccidental6/general/treballs-de-recerca-2020-21/.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari