El teatre que va més enllà dels escenaris

El taller, inclòs al Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de la Ribera, s’ha fet els dies 10, 17, 24 i 31 de maig a la Casa de la Mina dinamitzat per La Xixa Teatre

Els participants al taller de teatre fent una dinàmica relacionada amb l’expressió corporal
Jesús Abad

Una trentena de persones han participat al taller de teatre comunitari destinat a joves i adults, dinamitzat per La Xixa Teatre, que va concloure el divendres 31 de maig després de quatre sessions. L’ activitat forma part de les accions que organitza el Pla Comunitari de La Ribera, adscrit a l’Àmbit d’Integració de la Regidoria de Serveis Social i Salut Pública.

Es tractava d’una activitat vivencial gratuïta, en la qual s’escenifiquen situacions relatives a la convivència i a la interculturalitat a través de dinàmiques que conviden a proposar alternatives de canvi en escena, amb una metodologia que posa en un mateix pla l’actor i l’espectador.

Meritxell Martínez, de La Xixa Teatre, valora molt positivament l’experiència i destaca que el teatre és una “eina per reflexionar sobre la realitat i que serveix per fomentar la interculturalitat i trencar prejudicis i estereotips que tenim davant els altres”.

Basat en propostes de Bertolt Brecht, Paulo Freire i principalment Augusto Boal i el seu Teatre de l’Oprimit, té per objectiu posar a l’abast dels participants les eines i tècniques d’intervenció del Teatre Social amb la finalitat de promoure la convivència ciutadana en un context social intercultural.

Es treballa sobre  tècniques de teatre social com a eina relacional, històries de vida personal, familiar i social, els conceptes de Convivència, Interculturalitat i Ciutadania, els conflictes interculturals, l’autoconsciència, els prejudicis i els estereotips, etc.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari