El turisme sostenible centra la Mostra Juvenil que acull Can Tauler

La Regidoria d’Infància i Joventut ha organitzat tallers, espectacles i cursos per als joves

L’Espai Jove Can Tauler es convertirà fins al 20 de juliol en un aparador de diferents cultures i racons del món, amb l’organització d’una nova edició de la Mostra de Turisme Juvenil, que inclou exposicions, tallers i espectacles. La iniciativa l’organitza la Regidoria d’Infància i Joventut i l’objectiu general és que els joves coneguin fórmules alternatives per anar de viatge, com el turisme sostenible, una iniciativa en la que els viatgers col·laboren amb els països en vies de desenvolupament, amb treball al camp o col·laborant amb altres tipus de campanyes.

La Mostra es va inaugurar divendres passat (a la imatge, concert de la inauguració) amb un cercavila, el lliurament de premis del concurs de cartells del saló –que va recaure en Pere Mercader– i una xerrada sobre turisme sostenible. A més, fins dissabte es pot visitar una exposició a Can Tauler sobre turisme sostenible. Al llarg del juliol, Can Tauler acollirà altres dues exposicions. Del 2 al 12, l’equipament acollirà la mostra “Ni blanc ni negre”, contra el racisme, i del 13 al 20 de juliol, l’artista local Angie Fernández presentarà una exposició sobre camps de concentració.

Una novetat d’aquest any del saló és la incorporació de dos cursos. Un és d’anglès bàsic, per col·laborar amb els joves que volen sortir a l’estranger. Les classes es faran des de demà fins al 4 de juliol. Si la destinació és un país àrab, Can Tauler també ofereix un curs d’aquesta cultura, de l’11 al 18 de juliol en el que es donaran nocions d’aquests territoris i també de la llengua.
Un altre gruix important d’activitats de la Mostra són els tallers, jocs i concursos, tots gratuïts, que es comencen avui amb una projecció de videos sobre Palestina. Aquestes activitats s’allargaran fins al 19 de juliol, amb tallers de tatuatges d’henna, gastronomia de l’Índia, jocs del món i danses africanes, entre d’altres. La cloenda de la Mostra serà el 20 de juliol amb el concert dels grups con el montcadenc Nikeriendo o el Rey de Espaldas, de Ripollet.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari