El Turó és una de les 175 escoles catalanes que faran el pla d’anglès

L’objectiu és que els alumnes utilitzin l’anglès per expressar-se

El col·legi El Turó, al carrer Montiu, és un dels 175 centres educatius de Catalunya que posaran en marxa el curs vinent el pla d’anglès. Aquest projecte preveu la introducció de la tercera llengua a l’educació infantil i la possibilitat d’impartir algunes matèries en aquest idioma. L’objectiu és que els alumnes utilitzin l’anglès per expressar coneixements i vivències que vagin més enllà de l’assignatura de llengua anglesa. Aquest projecte l’ha impulsat el Departament d’Educació de la Generalitat, que té com a objectiu avançar en el tringlingüisme a les escoles, és a dir que es parli català, castellà i anglès. Entre les actuacions previstes per la Generalitat destaquen l’avançament de l’aprenentatge en llengua estrangera i l’aplicació del nou idioma a tots els àmbits, com les noves tecnologies. L’objectiu de l’executiu català és implementar l’anglès a prop de 500 escoles en els pròxims anys.

El col·legi El Turó que serà pioner al municipi en aquest pla, comptarà amb dos especialistes en anglès a partir del curs vinent. A Educació Infantil, es faran tres sessions setmanals de mitja hora d’anglès oral; al Cicle Inicial, dues hores i mitja i a Cicle Mitja i Superior, quatre hores. Algunes hores es desdoblaran per fer grups més petits destinats a practicar l’anglès parlat. El director del CEIP El Turó, Jon Anchustegi-Echearte, ha destacat la importància que els alumnes usin l’anglès per expressar-se en altres matèries que no siguin l’assignatura de llengua anglesa, perquè, segons el professor, un idioma només s’aprèn bé si es practica de forma diària.
Amb la incorporació de l’anglès, hi haurà cursos d’El Turó que l’any vinent faran més hores d’aquest idioma que no pas de castellà. El director del centre ha justificat aquest fet al·legant que els estudiants tenen molta base d’espanyol i molt poca d’anglès.
La utilització de l’anglès com a llengua curricular al CEIP El Turó es posarà en marxa el pròxim curs

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari