El Turó presenta un recull d’experiències sobre com el centre treballa per la integració

La publicació l’ha escrita l’AMPA de l’escola i es podrà adquirir a una parada a Sant Jordi

Tothom que vulgui ja pot adquirir, al preu de 4 euros, el llibre Hi havia una vegada un poble: Els contes del Turó, que es va presentar ahir a l’Auditori. La publicació és un recull de contes que formen part del projecte Un conte, una caminada i un joc que l’AMPA de l’escola El Turó va desenvolupar durant el curs passat i que va guanyar el segon premi en el Concurs d’Experiències Educatives de les AMPA, organitzat per la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares.

El llibre de contes l’ha escrit per la secretària de l’AMPA del Turó, Pepita Matllo, i l’ha il·lustrat Ferran Alaminos. L’edició ha anat a càrrec de l’Ajuntament, que n’ha publicat 500 exemplars. L’elaboració d’aquest projecte, plasmat en un llibre, és un exemple del treball, que des de l’àmbit educatiu es pot fer per la integració cultural. Pepita Matllo, autora del llibre, anima la resta de la comunitat educativa a portar termes iniciatives d’aquesta mena. El llibre està integrat per tres contes, La llàntia màgica de les Maleses, El Fantasma de Reixac i El castell dels Montcada on es combina narracions de fets històrics del nostre municipi amb personatges de ficció i es podrà comprar a una parada que l’AMPA instal·larà durant la festa de Sant Jordi.

A l’acte de presentació de la publicació d’ahir, que va comptar amb una nombrosa representació de pares i fills de l’escola del carrer Montiu, també hi van assistir la regidora de Cultura, Amèlia Morral (CiU), i la regidora del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), Maria Teresa Gallego (PSC), qui va destacar com aquest projecte “ha sabut cohesionar altres cultures a partir d’un nexe comú, el nostre municipi”. Animada per l’èxit d’aquest projecte, l’AMPA del CEIP Turó ja treballa en altres projectes. Per exemple, ‘El Turó Verd’, un programa sobre sostenibilitat que es fa en relació amb altres associacions de Montcada, i ‘El Turó, connecta en català’, un projecte d’integració cultural en llengua catalana.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari