Els actes del Dia de la Dona arrenquen diumenge amb l’obra ‘Cos de dona’

Fins diumenge es pot visitar a la Casa de la Vila la mostra ‘La Ribera amb ulls de dona’

El programa d’actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que oficialment se celebra el 8 de març, presenta aquest any un ample ventall d’activitats de caire cultural, social i lúdic, que giraran entorn a la salut i el paper social i laboral que ha jugat la dona al llarg de la història, entre d’altres. Les activitats es desenvoluparan del 2 al 15 de març i les organitzen la Regidoria de Dona i Igualtat, el Consell Municipal de Dones, el Centre Bon Dia i els grups de dones de Terra Nostra i de Can Cuiàs, amb el suport de Creu Roja.

La celebració del Dia de la Dona a Montcada arrenca diumenge amb una proposta teatral. Produccions Ferro presenta a l’Auditori Cos de Dona, a les 19h, al preu de sis euros. El muntatge explica la història real d’una dona que ha passat la major part de la seva existència tancada en la cel•la d’un convent. D’altra banda, fins diumenge es podrà visitar l’exposició La Ribera amb ulls de dona, a la Casa de la Vila, que també s’emmarca en els actes amb motiu d’aquesta efemèride.

El programa també inclou tres conferències, la primera de les quals serà el dia 3 al Centre Cívic Can Cuiàs (18h), en la que es donarà consells sobre alimentació per prevenir o pal•liar l’osteoporosi. El dia 10, el Centre de Formació d’Adults (Reixagó, 5) acollirà a les 16h una xerrada sobre el llibre Les dones de Montcada i Reixac i els moviments socials, una publicació municipal impulsada per l’Oficina d’Atenció a la Dona que parla del paper del col•lectiu en àmbits com el treball, el sindicalisme, la política, la cultura i l’educació, entre d’altres.

El dia 13, Teresa Torns, professora de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), oferirà una conferència a la Casa de la Vila (19.30h) i també presentarà el llibre “Les dones i el treball a Catalunya: mites i certeses”. Torns i altres tres sociòlogues de l’UAB – Pilar Carrasquer, Sònia Parella i Carolina Recio– han elaborat aquest estudi, que permet fer visible la relació entre les dones i els treballs. El llibre tracta temes com el benestar de les dones i el mercat de treball a Catalunya i les actuacions dutes a terme per afavorir la progressió de les dones en el món laboral. La publicació es va presentar el 22 de gener a la seu de l’Institut Català de les Dones. D’altra banda, el dia 8 de març el Grup de Dones de Terra Nostra i el de Can Cuiàs organitzen un sopar a un restaurant de Reixac. Les persones interessades a assistir-hi poden trucar al telèfon 935 640 806.

El dia 14 hi haurà una sessió de contacontes amb el nom “Ningú més que l’altre”, a la Biblioteca de Montcada Centre (Montiu, 12), a les 18h. El dia 15, el Grup de Dones de Terra Nostra organitza un espectacle teatral, a les 18h al Gran Casino (Ctra. 150). El programa també inclou dues sessions de cinema. El dia 6 de març, al Centre Bon Dia (10h) es projectarà la coproducció índia i nordamericana “La boda del Monzón”, mentre que el 15 es podrà veure a l’Auditori “Siete meses de billar francés”, que narra la història de dues dones que recuperen un negoci que estava en la ruïna. Per aquest film, Maribel Verdú es va endur el premi la millor actriu protagonista en la darrera edició dels Goya. Dues exposicions completen el programa d’activitats: fins al 2 de març es pot visitar a la Casa de la Vila la mostra de fotografies “La Ribera amb ulls de dona” (a la imatge) i l’Espai Jove Can Tauler acollirà del 3 al 7 de març l’exposició “Les dones, una visió juvenil”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari