Els afectats per la crisi disposaran d’un servei d’atenció psicològica

La iniciativa forma part del pla municipal d’inclusió i cohesió social

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, a través de la Regidoria d’Integració Social, posarà en marxa un projecte de suport psicològic adreçat a les persones afectades per la crisi. La iniciativa, inclosa al Pla Local per a la Inclusió i la Cohesió Social, rebrà una injecció econòmica de 4.500 euros. Els principals objectius de l’actuació són disminuir els efectes sobre l’autoestima i la motivació que pot provocar la situació de crisi sobre la població, fomentar la inserció laboral de les persones afectades i augmentar el seu grau de benestar econòmic.

 

La presidenta de l’Àrea Social, Ana Rivas (PSC), ha afirmat en un comunicat que “la crisi econòmica és una realitat a les que el Pla Local per a la Inclusió i Cohesió Social no pot girar l’esquena. Per la seva estructura econòmica, centrada en la indústria i la construcció, Montcada i Reixac presenta més vulnerabilitat que d’altres municipi”. El projecte neix arran la constatació de l’ampliació de perfils que pateixen una situació de precarietat econòmica greu, amb el conseqüent malestar psicològic que pot ocasionar aquest tràngol. Tanmateix, la persona que no treballa sovint se sent exclosa i expressa un profund sentiment de fracàs que pot comportar problemes a tots els àmbits: domèstic, social, de salut…

 

Per altra banda, la Diputació de Barcelona ha atorgat una subvenció de 59.539 euros en matèria de Serveis Socials. D’aquests, 31.104 aniran adreçats a finançar el servei d’Atenció Domiciliària i 28.435 per a serveis bàsics d’aquesta Regidoria. L’ajuda s’atorga dins de l’àmbit de suport als serveis i les activitats del Pla de concentració Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat 2008-2011.

 

 

Seccions:

Deixa un comentari