Els alumnes del centre reclamen que torni la normalitat

La comunitat educativa continuarà fent accions de protesta per denunciar la precarietat que viu el centre per la manca de conserge

La comunitat educativa de l’institut Montserrat Miró ha decidit continuar fent accions per denunciar públicament la situació de precarietat que viu l’equipament per la manca de conserges des del passat 18 de febrer perquè els dos titulars estan de baixa i el Departament d’Ensenyament no hi ha enviat cap substitut encara. Reunits ahir dijous, 24 de febrer, en claustre, la direcció va decidir “seguir fent accions de denúncia pública i de pressió als mitjans de comunicació i a través de les famílies perquè d’una vegada ens facin cas”, ha explicat la cap d’estudis de l’institut, Núria Martín. Aquest matí, convocada pels alumnes delegats de cada classe, els estudiants han fet una mobilització durant l’hora del pati.

Per la seva banda, l’AMPA també dóna suport la direcció en les seves reivindicacions i ha enviat una carta a Ensenyament en la qual expliquen que “com a AMPA i per tant, com a membres de la comunitat educativa, no entenem com ens podem trobar en una situació tan greu”. A la carta, l’AMPA indica que la situació és “insostenible, per afectar de forma negativa el correcte desenvolupament de les activitats realitzades en el centre educatius”.

I és que des d’aquesta setmana, el director, Manuel Vidal, és qui s’encarrega Vidal d’obrir a diari l’equipament, amb més 500 alumnes i d’assumir, amb l’ajuda d’altres membres de l’equip directiu i administratiu, algunes de les tasques més bàsiques de consergeria, però moltes altres queden sense cobrir. L’absència de personal, segons la direcció, ha provocat que s’hagin hagut de suspendre les activitats que es fan a la tarda fora de l’horari lectiu i que formen part de Pla de millora, com les classes de reforç o les extraescolars. Fa dos anys el centre disposava de tres conserges però la Generalitat va suprimir una plaça justament després d’haver fet un concurs públic per ocupar-la, una decisió que la direcció no acaba d’entendre.

Aquesta denúncia, però, és només la més recent d’un seguit de mancances que té el centre i que es veuran agreujades amb la reducció del 25% de pressupost per a aquest curs, un problema que afecta altres instituts, motiu pel qual properament ahir dijous es va celebrar una reunió entre els directors d’una cinquantena de centres del Vallès Occidental. A La Ribera, la disminució de recursos econòmics és similar, al voltant d’un 23%. “Estem molt preocupats per la reducció del pressupost per fer front les despeses comunes de la llum, el gas, el telèfon i l’aigua”, ha manifestat la directora, Clara Vilardell. Les direccions han enviat ja una carta de queixa a Ensenyament i el pròxim dijous s’entrevistaran amb el cap de la Delegació Territorial.

 

 

Seccions:

Deixa un comentari