Els centres educatius celebren el Dia Internacional de la Llengua Materna
En el marc del PEC, l’alumnat ha dissenyat prop de 250 còmics en més d’una dotzena d’idiomes
Les escoles i instituts de Montcada i Reixac han celebrat aquest divendres el Dia Internacional de la Llengua Materna, que es commemora el 21 de febrer, amb un acte a la Biblioteca Elisenda que ha servit per cloure l’activitat que el Pla Educatiu d’Entorn ha proposat aquest curs amb motiu de l’efemèride. Enguany, el projecte ha consistit en l’elaboració de còmics en l’idioma propi. En total, hi han participat 260 alumnes de 13 centres educatius que han creat 243 històries escrites en més d‘una dotzena de llengües diferents.
Cloenda


L’acte ha consistit en el lliurament d’obsequis a les escoles participants, la realització de tallers relacionats amb la diversitat d’idiomes que existeixen al món i la inauguració d’una exposició amb els còmics elaborats pels estudiants, que es podrà visitar a la Biblioteca Elisenda fins al 7 de març.
La matinal ha comptat amb l’assistència de les escoles Fedac i El Turó i l’INS La Ribera, que han rebut de mans de la regidora d’Educació, Anabel Moreno (Vivim), d’un lot de llibres sobre diversitat per a les biblioteques dels seus centres. “Agraïm la vostra participació en una activitat que ja porta cinc edicions”, ha indicat l’edil, qui ha animat els infants “a parlar moltes llengües perquè és molt enriquidor”. En aquest sentit, també s’ha manifestat Inés Fernández, assessora LIC del Departament d’Educació, qui ha subratllat que “la llengua és cultura i, si perdem una llengua, perdem una cultura i el que volem és enriquir el nostre país”.
