Els ciclistes Ernesto Romero i Izaskun Ceberio llegiran el manifest davant la Casa de la Vila

Ambdós pertanyen a l’equip Mujeres en Igualdad amb l’eslògan ‘Ni una más’

Els ciclistes Ernesto Romero i Izaskun Ceberio llegiran el manifest del 25-N

 

Els ciclistes Ernesto Romero i Izaskun Ceberio, de l’equip Mujeres en Igualdad amb l’eslògan ‘Ni una más’ seran els encarregats de llegir aquest dilluns, 25 de novembre, el manifest contra la violència de gènere amb motiu del dia internacional contra aquesta xacra social. L’acte, organitzat per la Regidoria de Dona i Igualtat amb la col·laboració de les associacions de dones de la ciutat, comença a les 19h i. Una hora abans, el Grup de Dones de Can Cuiàs també llegirà un manifest i farà una performance contra la violència masclista, a les 18h, davant del centre cívic del barri.

 

L’acte central de la celebració de l’efemèride es fa aquest dimecres a la Casa de la Vila (18.30h), que acollirà una xerrada a càrrec de l’advocada Celeste Arella, de l’Associació de Dones Juristes, sobre els canvis que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat vol introduir en el model de còmput de les agressions sexistes Abans, es projectarà el curtmetratge ‘Amores que matan’, de la directora Icíar Bollaín, que presenta la violència masclista a través de la recreació d’un centre de rehabilitació per a homes maltractadors, recollint el seu testimoni i posant de manifest que el comportament dels agressors té els seus orígens en la cultura patriarcal.

 

D’altra banda, del 20 al 30 de novembre, la Biblioteca Elisenda ofereix una exposició sobre llibres que denuncien la violència de gènere, organitzada per la Regidoria de Cultura i Patrimoni i la biblioteca. També hi haurà altres propostes adreçades a conscienciar els joves sobre la problemàtica, amb tallers de dinàmiques de prevenció adreçades a alumnes de segon i tercer d’ESO.

 

La celebració del 25-N clourà aquest dissabte amb la sortida a la Maternitat d’Elna, on la infermera Elisabeth Eidendenz va salvar 597 infants –la majoria de mares republicanes– durant la II Guerra Mundial. La bona acollida de la proposta, organitzada pels col·lectius de dones i l’Ajuntament, ha fet ampliar el nombre de places de 55 fins a 79, omplint dos autocars.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari