Els Drets Humans a la ciutat, nova exposició al Kursaal

La inauguració oficial té lloc aquest dimarts a la tarda

L’exposició itinerant Els Drets humans a la ciutat, de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, visitarà el Kursaal (Masia, 39) des d’avui dimarts, 16 de febrer, fins al dia 28. La inauguració tindrà lloc aquesta tarda, a les 19h, i anirà a càrrec de l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), i el diputat de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, Xavier Amor. La mostra, promoguda per l’ens supramunicipal, vol generar una reflexió entre la ciutadania al voltant del municipi com a espai de convivència entre iguals i com les administracions han de garantir la igualtat d’oportunitats a tots els veïns.

 

L’exposició, adreçada a tothom, presenta la informació sobre la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat de manera àgil i amena, amb exemples de com es fan realitat els compromisos. Els continguts giren al voltant dels principis de proximitat, igualtat, protecció social –especialment als col·lectius vulnerables (infància, dones, gent gran i nouvinguts)–, de la vida familiar, del medi ambient, participació política de tota la ciutadania, cooperació internacional i mecanismes de garantia, com el defensor del poble o la policia de proximitat.

 

La Carta Europea dels Drets Humans a la Ciutat es va adoptar l’any 2.000. D’obligatori compliment, té per objectiu plantejar noves formes de ciutadania i reafirmar els drets civils, polítics, econòmics i socials dels ciutadans i ciutadanes. Entre els drets que reconeix la Carta hi ha el respecte al medi ambient, la protecció dels col·lectius vulnerables, el principi d’igualtat, garanties d’un urbanisme respectuós o d’una alimentació sana, entre altres.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari