Els grups aproven per unanimitat les bases del futur Consell Municipal de Serveis Socials

La sessió va donar llum verda al reglament de l’ens, que haurà de constituar el pròxim govern local

El Ple de març, celebrat el dia 31, va aprovar per unanimitat el reglament i la proposta de funcionament del Consell Municipal de Serveis Socials, un nou organisme que esdevindrà un mecanisme de participació dels diferents actors socials de Montcada i Reixac relacionats amb aquest àmbit. La regidora de Serveis Socials, M. Carmen González (CiU), va informar a la sessió que el Ple aprovava les bases de l’ens, però que serà el nou govern que surti després de les eleccions el 22 de maig el que s’haurà d’encarregar de posar-lo en marxa. L’edil va explicar que en el procés d’elaboració de la normativa del Consell s’ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona. “Hem donat molta importància a les persones que en formaran part i finalment tindrà 26 membres, que seran representants polítics, professionals de la matèria, usuaris i familiars així com representants del teixit associatiu i social”, va apuntar González, qui va dir que l’ens serà “independent i ens haurà d’ajudar a canalitzar la feina que fem i aportar-hi idees”.

La regidora va reflexionar també sobre la situació actual dels Serveis Socials i va expressar “que han crescut molt” arran el desplegament de la Llei de dependència i també amb els serveis municipals per a la gent gran, com el ‘Més a prop’ –d’atenció a persones més grans de 80 anys– i en l’eliminació de barreres als domicilis de les persones amb dificultats de mobilitat. Segons les dades facilitades per Serveis Socials, al 2010 el departament va atendre 5.836 persones, un 14,47% més que al 2009. Aquests usuaris s’agrupen en 2.492 famílies, un 15,67% més que l’exercici anterior.

Segons es desprèn de l’informe tècnic, el Consell Municipal de Serveis Socials tindrà com a objectiu debatre i valorar les línies estratègiques i els afers principals en matèria d’atenció a les persones i crear un espai estable d’intercanvi d’informació general i de coneixement de la realitat, entre els diferents agents implicats. L’ens haurà de deliberar sobre la planificació general dels serveis socials d’àmbit municipal, formular propostes i suggeriments de millora integral dels recursos i serveis, fomentar l’operativitat en les coordinacions i les intervencions de les administracions, les entitats privades i la iniciativa social local.

Tots els grups amb representació al Ple van mostrar-se favorables a la creació de l’ens. En nom d’ICV-EUiA, el regidor Òscar Gil es va posicionar a favor del Consell però considera que “arriba tard, ja s’havia d’haver constituït tal i com marca la llei”. L’edil ecosocialista va dir que la coalició “aposta pels consells municipals com a mecanisme de participació ciutadana” i va demanar que aquest ens sigui diferent i independent al projectat Consell de les Discapacitats –el Ple va aprovar al 2009 la seva constitució. La portaveu del PPC, Eva García, va demanar que l’organisme “no només faci propostes sinó que també hi aporti solucions i disposi de recursos”, mentre el regidor d’Esquerra, Jordi Sánchez, va expressar que “s’analitzi de forma acurada la representativitat dels membres del Consell, que sigui operatiu i tingui contingut”, a la vegada que va recordar també que està pendent la constitució del Consell de les Discapacitats. Per cloure el debat, González va explicar als grups “les decisions que prengui l’ens no seran vinculants, el Consell esdevindrà un espai de participació”. Fonts de Serveis Municipals han indicat també que per llei s’ha de crear el Consell de Serveis Socials i que es constituirà abans de el de discapacitats.

 

 

 

Seccions:

Deixa un comentari