Els grups municipals, a excepció de Vox, defensen una ciutat ‘on tothom pugui viure amb dignitat i orgull’

El Ple Municipal comença amb la lectura d’un manifest en suport dels drets del col·lectiu LGBTI+

La bandera LGBTI+ va presidir el Ple de l'Ajutament del mes de juny
Laura Grau

Els regidors i regidores de l’Ajuntament, a excepció del representant de Vox, han mostrat el seu suport a la Diada per l’Alliberament LGBTI+, que es commemora avui, amb la lectura d’una declaració institucional en l’inici del Ple Municipal del mes de juny, que va tenir lloc aquest dijous a la Casa de la Vila. Els edils van defensar els drets del col·lectiu, fent una crida a reconèixer la diversitat. També van posar l’accent en la importància de l’educació “perquè els infants aprenguin que totes les orientacions sexuals i la diversitat de gènere són igual de normals”. Els grups municipals es van comprometre a lluitar contra la lgbtifòbia, els estigmes i les discriminacions per tal que “ningú s’hagi d’amagar per ser qui és”. L’alcalde va cloure la lectura del document defensant una ciutat “on tothom pugui viure amb dignitat i orgull”.

Exposició

Egea va tancar la sessió plenària convidant la població a visitar l’exposició ‘Activisme LGTBI abans i després d’Stonewall’, que es podrà visitar a la Biblioteca Elisenda fins al 13 de juliol. Stonewall és el nom d’un bar de Manhattan on el 28 de juny de 1969 hi va haver una batuda policial contra la comunitat LGTBI, fets que van provocar tres dies de protestes i manifestacions. L’associació Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG) ha elaborat una exposició per mostrar com han evolucionat les lluites a Europa i als Estats Units abans i després d’aquest esdeveniment.

Leopold Estapé va fer una visita guiada a la mostra que acull la Biblioteca Elisenda
Pilar Abián

L’expert en història LGTBI i membre del GAG Leopold Estapé va oferir una visita guiada per la mostra el passat dimarts coincidint amb la seva inauguració. En una entrevista a laveu.cat, l’activista va expressar la seva por per la desvinculació del moviment amb el seu sentit reivindicatiu. “Actualment, aquesta jornada es presenta només com una festa a la qual s’acosta fins i tot l’extrema dreta, ignorant la persecució continuada que patim. Ells mai reconeixeran la identitat de les persones LGTBI+”, ha expressat Estapé, qui ha lamentat que altres grups simpatitzants amb el feixisme “assumeixin el seu discurs contradictori“. Per a l’historiador, l’eina que té la ciutadania per aturar aquesta tendència “és la presa de consciència per tal d’allunyar aquestes agrupacions de les forces polítiques. La millor manera d’avançar és tenir memòria”.

Actualment, aquesta jornada es presenta només com una festa a la qual s’acosta fins i tot l’extrema dreta, ignorant la persecució continuada que patim. Ells mai reconeixeran la identitat de les persones LGTBI+

Leopold Estapé

Banderes LGBTi+

Una de les accions que s’han promogut des de l’Ajuntament és que la ciutadania pengi a balcons i finestres la bandera LGBTI+. “Un any més, reivindiquem l’orgull LGTBI+ per continuar amb la defensa i la visibilització de la lluita pels drets i llibertats; a Montcada i Reixac mostrem l’orgull de ser un municipi divers i integrador”, ha manifestat el regidor d’LGTBI+, Albert Carandell.

La Veu de Montcada també s’ha afegit a la iniciativa de penjar la bandera LGBTI+
Laura Grau

Deixa un comentari