Els guanyadors dels Treballs de Recerca reben el seu guardó en un acte a l’Auditori

El Centre de Recursos Pedagògics i els instituts atorguen premis a alumnes de Montcada, Ripollet i Santa Perpètua

Montcada i Reixac ha estat el municipi que aquest any ha acollit el lliurament dels premis als Treballs de Recerca de Batxillerat, que atorga el Centre de Recursos Pedagògics i els instituts de Montcada, Ripollet i Santa Perpètua. L’acte d’ahir, celebrat a l’Auditori, va premiar els millors treballs d’investigació dels instituts, en una celebració presidida per l’inspector territorial d’Educació de la Generalitat, Joan Lluís Forcada, i les regidores d’Educació en funcions de Montcada i Reixac, Ana Rivas (PSC), i Santa Perpètua de Mogoda, Neus Garcia (ICV). L’Auditori va reunir ahir els alumnes seleccionats per al lliurament de premis dels Treballs de Recerca. Enguany, era la cinquena edició del certamen i per commemorar aquest aniversari, van acudir els seleccionats de les quatre edicions anteriors. Durant l’acte, dues alumnes que havien estat guanyadores del premi a la primera edició van intervenir amb un discurs per als seleccionats.

Pel que fa als premiats, dos alumnes de cada institut de Montcada van pujar a recollir el seu diploma. De l’IES La Ribera, les dues premiades van ser Estefanía Gómez, amb el treball “La resistència bacteriana” i Arantxa Julve per “Montcada i Reixac: El reportatge”. Pel que fa a l’IES Montserrat Miró, els treballs de Recerca seleccionats van ser “Treball arqueològic de camp al jaciment de les Maleses” de Lorena Abraham, i “La teoria dels Jocs”, de Carla Salas. Les guardonades de l’IES La Ferreria van ser Maria Canga amb el treball “La picaresca i el seu reflex a la societat dels segles 16 i 17” i Cristina Heredia, per “El Zooplàcton al Mediterrani”. Finalment, els representants del col·legi La Salle van ser Silvia Cubero per “Els nouvinguts: estudi de la integració als IES de Montcada i Reixac” i Lluís Rovira, amb el treball “Disseny i creació d’un giny robòtic”. Tots els guardonats rebran 58 euros per adquirir material escolar.

Des del Centre de Recursos Pedagògics, la responsable, Maria Vide, ha fet una valoració positiva de la qualitat dels treballs guardonats i de la varietat de temes presentats. Els temes dels treballs seleccionats són diversos, com biologia, robòtica, disseny, periodisme i història local, entre d’altres. Maria Vide, del Centre de Recursos Pedagògics, augmenta la presència de qüestions socials. Els Premis de Recerca es lliuren cada any en un dels tres municipis que participen en la iniciativa. L’anterior convocatòria a Montcada va tenir lloc l’any 2004.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari