Els instituts tindran al març un servei d’assessorament sobre salut i joves

Una infermera es desplaçarà cada setmana als quatre centres de secundària del municipi

Els alumnes de tercer i quart d’ESO dels instituts de Montcada i Reixac disposaran a partir del mes de març d’un nou servei destinat a informar-los i assessorar-los des d’un punt de vista de salut. En el marc del programa Salut i Escola que promouen el Departament d’Educació i el de Salut de la Generalitat, una infermera es desplaçarà setmanalment a cada centre de secundària per atendre les consultes dels adolescents. Aquesta iniciativa pretén acostar els serveis sanitaris als joves, ja que durant l’adolescència solen ser reacis a anar al metge a consultar qüestions que els afecten relacionades, per exemple, amb la sexualitat o el consum de drogues.

El Programa Salut i Escola es va començar a desenvolupar fa dos anys a Ciutat Vella com a experiència pilot i ara es vol fer extensiu a la resta de Catalunya. L’objectiu de la iniciativa que impulsa la Generalitat és prevenir les situacions de risc i atenció precoç als problemes de la salut que afecten especialment els adolescents. “La sexualitat, la salut mental i les drogues són els temes pels quals més preguntes els joves”, ha explicat Sofia Ferré, directora del sector sanitari que inclou Montcada i Reixac.

Els dubtes sobre salut que els alumnes de tercer i quart d’ESO puguin tenir seran resolts cada setmana per una infermera de l’Àrea Bàsica de Salut de Montcada que es desplaçarà a cadascun dels centres educatius: l’IES Montserrat Miró, la Ferreria, la Ribera, la Salle i també l’IES Ciutat Meridiana, on hi ha matriculats molts estudiants del municipi. Les consultes seran voluntàries i privades i, per això, s’habilitarà un espai a cada institut on la infermera i l’alumne interessat puguin conversar amb tranquilitat. “Perquè el programa funcioni és necessari que hi hagi la implicació del professorat, ja que aquest ha de ser l’encarregat de promoure entre els estudiants l’existència del servei i la seva utilitat”, ha indicat la regidora de Salut Pública de l’Ajuntament, M. Carme González (CiU), qui confia que els docents dels instituts donin suport al programa Salut i escola.

El nou servei que el programa Salut i escola promou als centres de secundària no exclou altres programes i tallers que la Regidoria de Salut Pública duu a terme cada curs als instituts i que tenen com a objectiu promoure conductes saludables entre els adolescents i prevenir situacions de risc. La presentació oficial del projecte va tenir lloc el 16 de gener a la Casa de la Vila.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari