Els montcadencs Carolina Ángel i Alberto Castillo i l’olotina Jenni Rodà guanyen el III Concurs de Microrelats

El concurs el promou la regidoria de Polítiques d’Igualtat per incentivar l’empoderament femení

Els autors premiats Albert Castaño i Jenni Rodà, al costat de Mercedes López, membre del jurat i del Consell de Dones, i la regidora de Polítiques d'Igualtat, Jessica Segovia
Els montcadencs Pol Rodríguez, Carme Anell i Marta Bueno van llegir els escrits premiats
Irina Casado, en un moment de la seva actuació a l'Auditori

El veredicte del tercer concurs de microrelats ‘Dónes veu a les dones?’, convocat per l’Ajuntament i el Consell Municipal de Dones, es va fer públic ahir dimarts, 18 d’abril, en el marc d’un acte a l’Auditori Municipal. Carolina Ángel, amb ‘Quan sigui gran’; Alberto Castillo, amb ‘Doblando calcetines del revés’ –ambdós, veïns de Montcada i Reixac– i Jenni Rodà, d’Olot, amb ‘El llapis que recupera el temps perdut’, van obtenir els tres premis del concurs, valorats en 200 euros. Els textos guanyadors es van llegir durant l’acte, en veu dels montcadencs Marta Bueno, Carme Anell i Pol Rodríguez. Enguany, el certamen ha rebut un total de 18 originals i el jurat l’han integrat Mercedes López, en representació del Consell Municipal de Dones; Ismael Ávalos, tècnic d’Educació, Infància i Joventut; Marga Vilalta, cap del servei de Cultura i Patrimoni de Montcada i Reixac; Laura Grau, periodista de Montcada Comunicació; Laura Balcell, periodista i escriptora; i Lídia Molano, tècnica municipal de Polítiques d’Igualtat.

L’objectiu del certamen és reflexionar sobre la situació social de les dones, les seves lluites, problemes i drets. “Amb aquest certamen, pretenem incentivar l’empoderament femení i visibilitzar com les dones s’han fet camí en la literatura, un territori tradicionalment ocupat per homes”, ha manifestat la regidora de l’Oficina d’Atenció a les Dones i Polítiques d’Igualtat, Jessica Segovia. L’acte va comptar amb l’actuació musical de la montcadenca Irina Casado, que recentment ha obtingut una beca del programa Cabal Musical –que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montcada i Reixac. L’acte va cloure amb la convocatòria de les entitats de dones a la concentració contra les violències masclistes per a aquest dimecres, dia 19, a les 19h, davant la Casa de la Vila.

 

 

Seccions:

Deixa un comentari