Els Mossos detenen un veí de Montcada per presumptes amenaces a jueus

Els fets van passar al juliol del 2006 davant d’una sinagoga del barri barceloní de Ciutat Vella

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 30 de gener tres persones –una de Montcada i Reixac, de 31 anys– per amenaces de contingut nazi a l’Associació Call de Barcelona. Els fets es remunten al juliol del 2006, quan un grup de sis persones es va concentrar davant la seu d’aquesta entitat, a Ciutat Vella. Els concentrats van proferir amenaces, insults i crits de caire nazi a les persones que es trobaven a la sinagoga. També van desplegar una pancarta amb el text ‘Israel estat criminal’.

A partir d’aquí els Mossos van començar una investigació que ha acabat amb la detenció de tres persones, Marc M. G., de 31 anys i veí de Montcada i Reixac; Alex S. C. , de 20 anys i veí de Sant Quirze del Vallès; i Carlos J. E. , de 27 anys i veí d’Esparreguera. La investigació va permetre, pocs dies després, imputar també Miguel B.T. de 19 anys i veí de Sitges, i dos menors de 17 anys. Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 31 de gener i van quedar en llibertat amb càrrecs. Els tres detinguts i els tres imputats estan acusats d’un delicte d’amenaces, contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques garantides per la Constitució, contra la comunitat internacional i contra la llibertat de consciència, sentiments religiosos i respecte als difunts (establerts al Codi Penal dins del Títol que fa referència als delictes contra la Constitució).

Els fets van tenir lloc el 23 de juliol de 2006 quan aquest grup de sis persones van protagonitzar una concentració davant de l’Associació Call de Barcelona, situada a Ciutat Vella. Els sis joves van proferir amenaces, insults i crits de caire nazi dirigits a les persones que es trobaven a l’interior de la Sinagoga i van desplegar una pancarta que deia ‘Israel estat criminal’. Posteriorment, les persones concentrades van llançar pamflets davant la que antigament era la sinagoga major de Barcelona. Una de les persones amenaçades va presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra. La Divisió d’Informació va assumir el cas i va iniciar una investigació per identificar aquestes persones. A banda de les detencions i identificacions també es va analitzar el contingut dels pamflets, que tenen un evident caire revisionista i antisemita. Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 31 de gener i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari