Els Mossos formen estudiants perquè actuïn com a referent positiu d’altres companys

El programa pilot s’ha posat en marxa a l’INS La Ferreria

Ferran Vinyals, a la dreta, amb alumnes de 3r d'ESO de l'INS La Ferreria
Pilar Abián

Nou alumnes de 3r d’ESO de la Ferreria estan rebent una formació específica sobre l’ús segur d’Internet i de les xarxes socials amb l’objectiu que puguin actuar com a referent positiu per als alumnes de 1r. L’acció forma part del programa que els Mossos d’Esquadra estan implementant arreu de Catalunya amb el títol ‘Internet segura de tu a tu’. “Es tracta de formar alumnes seleccionats prèviament pel professorat perquè sàpiguen transmetre als companys que acaben d’entrar a l’institut quins són els perills de la xarxa i com poden actuar en cas de trobar-se amb algun problema”, explica Ferran Vinyals, l’agent de la Comissaria local encarregat del projecte.

La formació consisteix en dues sessions en què els alumnes visionen videos que ajuden a identificar els riscos que hi ha a Internet i a les xarxes socials i, a continuació, reflexionen en comú sobre les mesures que cal prendre adoptant conductes segures. Els supòsits sobre els quals es treballen són la publicació d’imatges personals a Internet, el ciberassetjament, prevenció de casos de pederastia, l’ús de la càmera web i saber gestionar la privacitat, entre d’altres.

 

 

Segon pas

 

Una vegada els estudiants seleccionats hagin acabat la seva formació, la direcció del centre promourà trobades amb alumnes de 1r perquè entre ells puguin parlar de tu a tu sobre l’ús que fan de les xarxes i els més grans ajudin els petits a resoldre possibles conflictes amb exemples pràctics. “Del que es tracta és detectar els problemes quan abans millor, propiciant que es resolguin sense necessitat de la intervenció dels adults”, assenyala Vinyals. Un cop acabi l’experiència pilot a La Ferreria, els Mossos la volen traslladar a la resta de centres de secundària del municipi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari