Els participants al Campus Itaca fan una valoració positiva de la seva estada a la universitat

16 joves de Montcada i Reixac han gaudit durant 15 dies de tallers, debats i activitats lúdiques

Els 16 estudiants de Montcada i Reixac que han participat aquest any al Campus Itaca, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), fan una valoració positiva de la seva estada de 15 dies a les instal·lacions de la universitat, participant en tallers, debats i activitats que els han orientat sobre el seu futur docent o professional. 8 alumnes de l’IES La Ferreria i altres 8 de l’IES La Ribera, tots de tercer d’ESO, van estar fins al 5 de juliol a la quarta edició del Campus, una iniciativa de l’UAB que pretén estimular els joves a continuar estudiant després d’acabar l’ESO, amb activitats lúdiques i culturals, que també permeten establir una convivència entre alumnes de diferents centres.

En total, al Campus Itaca participen fins a final d’aquest mes 374 estudiants de secundària de tot Catalunya. L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha col·laborat en la iniciativa, aportant 2.400 euros per contribuir a sufragar la participació dels estudiants locals, ja que l’activitat és gratuïta per a ells. L’UAB organitza el Campus Ítaca des de fa quatre anys i els instituts de Montcada hi participen des de la segona edició.

La jornada començava a les 9h i acostumava a fer-ho amb una reflexió i un debat entre alumnes i monitors sobre com s’estava desenvolupant el programa. Les propostes que oferia el Campus eren de tota mena, amb tallers de lectura, informàtica, jocs de matemàtiques, arqueologia, debats sobre temes d’actualitat, gimnàstica, balls i danses i fins i tot l’emissió de programes de ràdio, entre d’altres iniciatives. La direcció dels instituts de Montcada i Reixac s’ha encarregat de seleccionar els joves que han participat als Campus, que acostumen a ser alumnes que volen seguir estudiant però no tenen clar per quin tipus de formació decantar-se.

L’IES La Ribera va escollir Cristian Luján per participar al Campus. Aquest jove ha explicat que ha après que no és difícil arribar a la universitat. El seu objectiu és estudiar Enginyeria Química. Ismael Hernández estudia a l’IES La Ferreria i ha participat en debats d’actualitat, tallers lúdics i activitats físiques. El jove ja s’ha fet una idea del que és la universitat. Una altra alumna de l’IES La Ferreria, Mireia Jiménez, ha indicat que l’experiència de participar al Campus Itaca ha estat molt positiva. Aquesta noia vol continuar estudiant després de l’ESO, fer batxillerat, però no té tan clar quina carrera fer. María Domínguez, de l’IES La Ferreria, ha explicat que el Campus orienta els joves fent activitats que també es poden cursar a la universitat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari