Els polígons industrials estrenen camins segurs i una xarxa d’empreses d’ajuda per a les dones
28 empreses en quatre zones actuen com a punts de primera atenció en el cas de situacions d’inseguretat
20/03/2025 14:12
El projecte transversal ‘Camins Segurs‘ que impulsen les regidories d’Indústria, Feminisme i Igualtat i Mobilitat ha presentat aquest dimecres els itineraris que han elaborat les 28 empreses participants per garantir l’arribada segura de les dones als llocs de feina de la desena de polígons industrials. A més, actuaran com a punts d’informació i de primera atenció en el cas de situacions d’inseguretat.
Els mapes, que abasten tots els polígons industrials del municipi, s’han dividit en quatre zones: Zona 1 (Pol. Pla d’en Coll-Pol. Can Milans); Zona 2 (Pol. La Granja-Pol. Foinvasa-Pol. Molí d’en Bisbe-Pol. Can Tapioles); Zona 3 (la Ferreria); i Zona 4 (Pol. Hermes-Pol. Coll de Montcada-Pol. Can Cuiàs).
Donarà més seguretat a les dones i als homes que treballen als nostres polígons industrials
Bartolo Egea, alcalde (PSC)
Projecte pioner

“Estem molt satisfets amb la tasca que s’ha fet i que estic convençut que donarà més seguretat a les dones i als homes que treballen als nostres polígons industrials”, ha dit l’alcalde Bartolo Egea (PSC). “Aquest és un projecte molt ambiciós i és molt necessari per a les dones que treballem a Montcada i Reixac. Com a dones, no volem ser invisibles i volem arribar segures a casa i a la feina”, va reivindicar la regidoria de Feminisme i Igualtat, Estela Valdivia.

Com a dones, no volem ser invisibles i volem arribar segures a casa i a la feina
Estela Valdivia, regidora de Femenisme i Igualtat
“Avui és un dia per aplaudir a totes les empreses que formen part d’aquesta xarxa. Sens dubte, és un projecte que continuarà creixent i que és un referent per a molts municipis de la comarca que ja han mostrat el seu interès a afegir-se”, va destacar el regidor d’Indústria, Desenvolupament i Promoció Econòmica Local, David Zambrana.

Les empreses que han participat i que es convertiran en punt de suport són Calmell Group, Printfa, Sigmavox, Interflex, Tiaf, Condis Supermercats, Alsina, IBP Plastik, Boronatic i McDonald’s (Zona 1); Synchopack, Domo Medio Ambiente, Eventop Carpes, Sanitarios Bolaños, Codesol, Injecció AMAC, SIDA Iberia (Zona 2); Española de Electrolisis, Valite, Socotec, Polycasa, Inadhoc, Standard Hidráulica (Zona 3); Alba Instituto Técnico de Formación, Fundació Privada TriniJove, Klein Ibérica, Cartonajes Pans a Can Cuipàs i Holcim (Zona 4). Cadascuna d’aquestes empreses estaran identificades com a punts de suport amb un adhesiu que estarà visible en la seva façana.
És un projecte que continuarà creixent i que és un referent per a molts municipis de la comarca que ja han mostrat el seu interès a afegir-se
David Zambrana, regidor d’Indústria
Durant la presentació dels mapes també s’ha fet una dinàmica de treball perquè les empreses participants sàpiguen com poden traslladar a les seves plantilles les accions que han de fer com a punts de suport. Aquests mapes es donaran a conèixer a totes les empreses i comerços del municipi, així com entre els ajuntaments de la Llagosta, Cerdanyola, Ripollet i Barberà per detectar veïnes d’aquests municipis que vinguin a treballar als polígons industrials de Montcada i Reixac.